75 jaar Bindingkampen zit er (bijna) op

Honderden kinderen hebben zich weer uit kunnen leven op één van de Bindingkampen. De jeugdige kampgangers in de leeftijd elf tot en met zeventien jaar gingen een weekje op vakantie met leeftijdsgenoten naar Almen, Apeldoorn, Kelberg Duitsland, Krumbach Oostenrijk of Texel.
 
Deze week zijn er nog twee groepen op pad naar Almen en Duitsland. En dan zitten de Bindingkampen er voor deze zomer weer op. Het vijfenzeventigste jaar is hier dan mee afgesloten. Ook de traditionele afsluiting bij Joppe voor de leiders en oudste groepen is achter de rug. 
 
Reünie kampen
In 1942 ging voor de allereerste keer een groep jongeren op kamp naar Oosterbeek. Dit kamp, georganiseerd door de Doopsgezinde gemeente Aalsmeer, kreeg een vervolg van vijfenzeventig jaar en De Binding nam het over. En wat betreft de organisatie en de vele deelnemers is het einde van deze reeks nog lang niet in zicht.
 
Dit jubileum is reden voor een feestje. Op 11 november wordt een reünie gehouden voor iedereen die mee ooit op kamp is geweest. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het programma met feestavond.
 
Crowdfundingcampagne
‘Honderden kampen, duizenden deelnemers, wie is er in Aalsmeer niet mee opgegroeid?’ Er worden foto’s, filmpjes en verhalen verzameld voor een documentaire van de hand van Ton Offerman. Herinneringen kunnen die dag volop worden opgehaald.
 
Voor de reünie en de vervolgkampen is geld nodig. De organisatie doet een beroep op iedereen die De Bindingkampen een warm hart toedraagt en vraagt om een bijdrage aan hun Dream or Donate Crowdfundingcampagne. Doneren kan hier.

Foto's: Leiding Apeldoorn. De meidengroep uit Oostenrijk. De documentaire '75 jaar Bindingkampen' krijgt steeds meer vorm (foto's De Binding en Kirsten Theron)
 
Advertentie

Geen reacties

Add a Comment