Benefiet voor stromend water in Nepal

Afgelopen zaterdag vond in The Beach de jaarlijkse benefietavond voor Nepal plaats. Net als vorig jaar kon er eerst gevolleybald worden, waarna rond 21:30 uur de optredens van start gingen.

Het doel waar deze avond geld voor werd ingezameld is het aanleggen van watervoorzieningen in het dorp Kaule, hoog in de Nepalese heuvels. Het dichtsbijzijnde water is zeven uren lopen van het dorp verwijderd. Zoiets is in onze maatschappij nauwelijks voor te stellen. 

Magere opkomst, fantastische sfeer
De opkomst was, op z'n zachtst gezegd, mager te noemen. Werden vorig jaar nog drie speelvelden gebruikt voor het volleybaltoernooi. Dit jaar werden er nog slechts twee bespeeld. Maar genoeg voor de zes teams die zich hadden ingeschreven. De sfeer was echter uitstekend te noemen. Het toernooi werd, net als vorig jaar, vakkundig aan elkaar gepraat door wethouder Jop Kluis.
 
Het dak eraf
Na het toernooi was het tijd geworden dat de muzikanten het podium van The Beach zouden betreden. De beurt was eerst aan de formatie TBF: Taek, Blank en Frank. Zij wisten het aanwezige publiek al flink 'op te warmen'. Na een korte pauze ging het dak eraf toen de Hucksters het podium betraden. 
 
Verdubbelaar
Op moment van schrijven is op de redactie van AalsmeerVandaag nog niet bekend wat de uiteindelijke opbrengst is geworden. Wat wel bekend is, is dat de organisatie van de Nepal benefietavond, bij de OSA de 'verdubbelaar' heeft aangevraagd. Als deze wordt toegekend, komt stromend water voor het dorpje Kaule iets dichterbij.
 
Tekst en foto's Mariëlle Wegman, zie ook de gallery onder de advertentie van de Amb8route.
 
(advertentie)
 

 

Geen reacties

Add a Comment