Bouw Triade uitgesteld tot voorjaar 2018

De plannen waren om nog voor de zomer van 2017 de eerste paal de grond in te slaan voor het nieuwe gebouw van Kindcentrum Triade. De bouw wordt echter vertraagd met bijna een jaar. Andere tegenvaller is dat de bouwkosten aanzienlijk hoger gaan uitvallen dan beraamd. De beoogde opening in augustus 2018 kan daarom van tafel.

In eerste instantie toonden aannemers bij de aanbesteding helemaal geen interesse om op het project in te schrijven. De crisis is voorbij en de orderportefeuilles zijn goed gevuld. Ook toen bouwbedrijven rechtstreeks werden aangeschreven, bleek het niet mogelijk om voor het beschikbare krediet een nieuw gebouw neer te zetten. Daarom wordt er straks in de commissie Ruimte en Economie van 17 oktober gesproken over een aanvullend krediet van 420.000 euro. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 5,3 miljoen euro.

Zelfs de laagste inschrijving bleek nog ruim boven het beschikbare budget te zijn. Het schoolbestuur heeft vervolgens in overleg met aannemer en architect onderzocht welke bezuinigingen op het ontwerp en bestek mogelijk zijn zonder in te moeten boeten op de gewenste duurzaamheid.

Lastig proces
Projectdirecteur René Koole verwacht nu dat er in het vroeg voorjaar van 2018 gestart kan worden met de bouw. “Het is een lastig proces maar ik ben blij dat het nu eindelijk van start kan gaan. Er komt nu echt schot in. Het geeft de scholen wel meer tijd om zich voor te bereiden op ons nieuwe onderwijsconcept. Dat is denk ik redelijk vernieuwend. Kern ervan is dat het onderwijs veel meer gepersonifieerd gaat worden en dat kinderen aan de hand van thema’s met behulp van multimedia op het eigen niveau worden aangesproken. En ja, dat vraagt ook wel wat van de leerkrachten. Daar is nu meer tijd voor.”

Goede relatie
Het nieuwe onderkomen van fusiepartners de basisscholen De Wegwijzer en De Hoeksteen en kinderopvang Solidoe komt op de hoek van De Dreef en de Zwarteweg, op de plek van het hoofdveld van het voormalige VVA. Triade staat voor de drie organisaties die gaan samenwerken, maar ook voor de "kerntriade" tussen ouder, organisatie en kind. Daarbij wordt het belang van een goede relatie en samenwerking tussen ouder, kind en medewerkers van de organisatie benadrukt. 

De fusie heeft officieel z’n beslag gekregen op 1 augustus en scholen en kinderopvang werken nu ook al onder de naam Triade. Het is nu aan de commissie en straks aan de gemeenteraad om weer tempo in het proces te krijgen. Vooralsnog is het nog niet duidelijk wanneer het nieuwe gebouw daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen.

Tekst Jan Daalman 

Foto's: het voormalige hoofdveld van VVA zal naar verwachting nog een half jaar braak blijven liggen. Foto's Arjen Vos

2 Reacties

 • Tamara Celie :

  Toevallig!! Vandaag sprak ik vandaag één van de juffen van het toekomstige Triade. Ik gaf aan dat het geloof dat mijn kinderen de nieuwe school nog mee zouden maken totaal vervlogen is.
  Toen we onze oudste dochter inschreven op de Wegwijzer in 2009, werd er al gesproken over nieuwbouw, aangezien het gebouw op dat moment al over de datum was. Inmiddels zit ze in groep 8. Fantastisch staaltje van Aalsmeerse bureaucratie heb ik gevolgd de afgelopen 8 jaar. Excuses, uitstel en nog meer bureaucratische onzin hebben er voor gezorgd dat ik er
  zelfs niet meer in geloof dat mijn jongste dochter de "nieuwe school" nog mee gaat maken.

 • Gerard Zelen :

  Bouwen aan de TOEKOMST?
  Waarom moeten de ,burgers, van Aalsmeer straks de meerkosten van circa 420.000, als het daar bij blijft, bijbetalen, voor het hautaine gedrag van de Aannemers mee betalen?
  Ik gun de Heren aannemers na de magere jaren ook vette jaren in de bouw. Maar beloon hun selectief gedrag niet zo maar, Want daar lijkt het op, om nu alleen nog maar lucratieve bouwopdrachten/krenten uit de pap mee te nemen. Soms zijn het wat minder aantrekkelijke financieel-objecten waar voor je in schrijft, wordt hier geen spel gespeeld van onnodige prijsopdrijving??

  Maar het bouwen aan de toekomst van onze kinderen en zeker aan een school als de Tirade, hoort als goede en morele aannemer ook bij je taak.

  Ik ga ervan uit, dat de commissie Ruimte en Economie en ook de gemeenteraad het gevraagde aanvullende krediet van 420.000 nog eens extra onder de loep nemen en de Aannemers en Architect op hun moreel gedrag wijzen in deze.

  p.s de Verbouwing van -De Huiskamer van Aalsmeer- loopt toch ook niet zomaar 1 jaar vertraging op!Add a Comment