Foto 164: verzin en win

Gras staat deze tijd behoorlijk ter discussie. Gaat het niet over kunstgras in het betaalde voetbal, dan is het wel de plastic mat op het hoofdveld van FC Aalsmeer die versleten is en waar voetballers over klagen. En nu dus over het grasveld in de Linnaeuslaan.

Misschien dat de bewoners in deze straat ook beter af zouden zijn met kunstgras voor hun huizen. Zoals het er nu uitziet is het namelijk geen reclame voor de plantsoenendienst en ergernis voor degenen die er naar moeten kijken. Een aantal buren heeft daarom maar zelf een grasmaaier aangeschaft om hun deel van de straat in elk geval een beetje toonbaar te houden.

Meedogenloos
Aan het grootste deel van het grasveld wordt echter weinig tot niets gedaan. Hiervoor geldt hetzelfe argument als bij voetbalclubs die overgaan op kunstgras: regelmatig maaien is te duur. Daarom wordt het aan de natuur overgelaten. En die is meedogenloos. Berenklauwen, brandnetels en zuring rukken op en veldbloemen krijgen geen enkele kans te aarden in de vruchtbare kleigrond.

Dankzij de inspanning van het drietal grasmaaiende buurmannen dat bij toerbeurt het achterste deel van de straat onder handen neemt, is het grasveld weer toonbaar. Het initiatief dat burgers taken van de gemeente overnemen is  vrij zeldzaam. Heeft u ook voorbeelden? We horen het graag.

Prijsvraag
Terug naar de prijsvraag. We zijn blij met de mooie en gevarieerde suggesties die deze week binnen kwamen. Daarmee geeft u blijk van waardering voor de rubriek. Peter Middelkoop scoort dit keer de BudgetBroodjes met de dubbele lading in: "Vrees niet! Ik moet naar de rotonde aan de Dreef..."

Voor de nieuwe opgave gaan we richting de politieke arena. De messen worden weer langzaam geslepen voor de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Partijen houden rond deze tijd bijeenkomsten om hun programma's bekend te maken en mensen voor de kieslijst warm te krijgen. Enkele weken geleden liet de politiek zich ook al zien op de braderie in de Zijdstraat. Daar schoten we bovenstaand plaatje van een ontmoeting tussen twee partijen. Hij leek ons actueel genoeg om in te zetten voor 'Verzin en win'. Het woord is nu zoals gebruikelijk weer aan u.

Foto Arjen Vos

(advertentie)

13 Reacties

Add a Comment