Steppend door de regen

'Op de step, op de step, ik ben zo blij dat ik hem heb...' zong Wim Sonneveld meer dan een halve eeuw geleden. Het tweewielige vervoermiddel is door de tijd behoorlijk geëvalueerd maar blijft onverminderd populair. Gisteren wemelde het in Aalsmeer en Kudelstaart van de steppende mensen. Ze deden mee aan het jaarlijkse 'Step By Step'-evenement wat voor de achtste keer in successie werd georganiseerd.

Voorgaande jaren was begin- en eindpunt Café Sportzicht in de Sportlaan maar vanwege de grootte van het evenement werd nu uitgeweken naar de sportvelden van FC Aalsmeer.

Zo'n 800 deelnemers ondergingen in teams de zeven kilometer lange route die bol stond van allerlei opdrachten. De teams, veelal bont verkleed, leken zich kriskras en lukraak door Aalsmeer en Kudelstaart te bewegen. Dat was deels ook de bedoeling. De even teams volgden een andere route dan de oneven teams. Zo zaten ze elkaar niet de wielen. Het spektakel eindigde waar het begon: de kantine van FCA waar het tot laat erg gezellig bleef. Dat het tijdens de tocht soms flink regende en waaide, deerde de deelnemers geenszins. 

Foto's Arjen Vos. Zie ook de gallery onder de advertentie van Antenna 

(advertentie)

 

Geen reacties

Add a Comment