Vakantie strandt onder viaduct Hornweg

Na talloze busjes en vrachtwagens was het gistermiddag weer raak: een bestuurder reed zijn voertuig klem onder het viaduct over de Hornweg. Ditmaal betrof het een camper.

Volgens een getuige was de camper net 'van stal' gehaald en zou onderweg zijn naar een vakantieadres. Zo ver zijn camper en bestuurder echter niet gekomen. De camper liep ernstige schade op, er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeval.

Maatregelen
Van een incident kan geen sprake meer zijn, wanneer het gaat om de klemgereden voertuigen. In november 2017 stond de teller nog op 187 'incidenten'. De tot nu toe genomen maatregelen hebben er niet toe geleid dat er geen klemrijders meer bij komen. 
 
Het verlagen van dat gedeelte van de Hornweg lijkt vooralsnog de beste optie, in de strijd tegen bestuurders die de hoogte van hun voertuig niet weten of verkeerd inschatten. In verband met de hoge kosten die deze ingreep met zich mee zou brengen, besloot de lokale politiek het te doen met een wegversmalling, waarschuwingsborden en knipperlichten.
 
Foto's: Laurens Niezen
 
Tekst: Mariëlle Wegman
 

 

Geen reacties

Add a Comment