Verduurzaming bij Aalsmeer in zicht

‘De toekomst van Aalsmeer gaat over ons allemaal’. Dat is het uitgangspunt van de vier bijeenkomsten van Aalsmeer in zicht. Nieuwe inzichten en inspiratie opdoen en meepraten en meedoen met andere betrokken dorpsgenoten.

20 september wordt de tweede bijeenkomst gehouden met verduurzaming als thema. De locatie is het Wellantcollege de Groenstrook en de bijeenkomst is gratis toegankelijk. De gemeente nodigt iedereen uit om hieraan deel te nemen.

Leefbare wereld
Onderwerpen als afval, klimaatverandering en groeiende schaarste van grondstoffen komen voorbij. De deelnemers worden uitgenodigd mee te denken over kansen en uitdagingen om Aalsmeer duurzamer te maken. Verduurzaming is een noodzaak om een leefbare wereld door te geven aan onze kinderen. Het besef moet komen dat het roer om moet, ook in Aalsmeer.

De aanwezigen zullen worden geïnspireerd door Maurits Groen, activist en ondernemer die zich bezighoudt met milieu- en ontwikkelingsvraagstukken, en door diverse verhalen van Aalsmeerse ondernemers. De avond wordt afgesloten met een hapje en drankje.

Technologie en innovatie
De eerste bijeenkomst vond 7 juni plaats en ging over technologie en innovatie. Er werd met zo’n honderd aanwezigen nagedacht en ideeën uitgewisseld over een betere toekomst voor Aalsmeer. Onder andere futuroloog professor Wim de Ridder gaf een presentatie. Hij nam de vele aanwezigen mee naar de toekomst waarin onder andere robots operaties uitvoeren en zelfrijdende auto’s het straatbeeld bepalen.  

Duidelijk werd uiteraard wel dat de toekomst niet te voorspellen is, maar de gemeente hoopt dat met onder andere deze vier bijeenkomsten ze zich er wel op kan voorbereiden door een beeld van trends en ontwikkelingen te krijgen.

Aanmelden
Voor alle bijeenkomsten is het wel noodzaak aan te melden. Dit kan via de website van Aalsmeer in zicht. Meer informatie is hier ook te vinden, maar ook op de Facebookpagina.

Foto's: Deelnemers denken mee (gemeente Aalsmeer). Milieu-goeroe Maurits Groen. Een samenvating in beeld van de eerste bijeenkomst (gemeente Aalsmeer)

Advertentie

Geen reacties

Add a Comment