Zandzakken voor de deur

Zandzakken voor de deur. Dat moet letterlijk bij de woning van Liesbeth en Erik Witpeerd aan de Oosteinderweg, vlakbij de Noordpolderweg. Als het regent hebben ze 'een zwembad' voor de deur en anders loopt hun garage onder met regenwater en dat willen ze uiteraard voorkomen.

Het echtpaar heeft er al lange tijd last van en diverse keren werd de gemeente ingelicht hierover. Ook door twitterberichten gericht aan de gemeente, die beantwoord werden met de melding dat het opgepakt zou worden. Maar tot nu toe werd er niets aan gedaan, dus afgelopen weekend was het weer hozen geblazen.

Naar elkaar wijzen
Steeds als het flink geregend heeft loopt het water van de weg via hun lager gelegen opritpad de garage in. Een groot stuk straat staat regelmatig blank waardoor de parkeervakken en trottoir verzakt zijn. Het water kan niet weg in de putten omdat die vol met zand zitten. “Niet echt fijn voor de voetgangers daar,” aldus Erik Witpeerd. “Maar ook gevaarlijk voor fietsers.”

Het stuk weg is volgens Witpeerd al zo’n zes á zeven keer opengebroken voor onder andere aanleggen glasvezel, vernieuwen waterleiding en vervangen elektriciteitsleidingen. “En dat ging niet goed, dus weer open en dicht. En weer open en dicht. De aannemer, Liander en de gemeente wijzen naar elkaar, dus dat schiet niet op.” Dat er momenteel veel vrachtverkeer door de straat rijdt door bouwwerkzaamheden in de buurt, is niet bevorderlijk voor het wegdek. “Onderhoud aan de weg is hier hoognodig.”

Asbest
Helemaal bijzonder vond het echtpaar dat ze een keer bij thuiskomst hekken voor hun pad aantroffen, waardoor ze hun huis niet konden bereiken. “Er bleek asbest gevonden te zijn. We snappen dat je dan maatregelen moet treffen, maar communiceer dit dan netjes.”

Dat er witte zandzakken voor de woning lagen was ook wethouder Gertjan van der Hoeven opgevallen. Een tweet van Erik Witpeerd gericht aan de gemeente dat hij het nu echt zat was, deed de wethouder besluiten op zondagmiddag aan te bellen. “Dat hebben we gewaardeerd. Nu kon hij het zelf eens goed aanschouwen, want het leek afgelopen zondag weer op een zwembad voor de deur.”

Actie gemeente
De wethouder heeft woord gehouden, want nadat hij beloofde het aan te kaarten bij een collega verantwoordelijk voor infrastructuur, is er contact opgenomen met de bewoners. Dinsdagochtend is er zelfs een medewerker van de gemeente samen met een medewerker van de Meerlanden langs geweest om te kijken wat nodig is om het (tijdelijk) op te lossen.

Als alles goed is wordt aanstaande maandag het parkeervak ter plekke opgehoogd, zodat het water niet meer via de oprit naar beneden stroomt, maar richting de kolken. Het is tijdelijk vanwege de plannen die er liggen om de Oosteinderweg op te knappen.

“Wie weet kunnen de zandzakken binnenkort opgeruimd worden, maar tot die tijd hebben we ze met deze zomerse regenbuien hard nodig.”

Foto's: (boven) zandzakken moeten het regenwater tegenhouden (foto Jaap Maars). (midden) Erik Witpeerd in het weekend (eigen foto)

Advertentie

 

Geen reacties

Add a Comment