Bioscoop Aalsmeer sluit deuren

Vanaf 1 september zullen Aalsmeerders die naar de film willen, niet meer terecht kunnen in hun eigen bioscoop aan de Van Cleeffkade. De directie heeft door tegenvallende bezoekersaantallen besloten om het Theater en The Club van Studio’s Aalsmeer niet meer als bioscoop te gebruiken.

De Aalsmeerse bioscoop was vooral een succes bij evenementen als de Ladies Night en de KidsClub, maar voor reguliere voorstellingen week het publiek veelal uit naar bioscopen in de regio. Bioscoop strippenkaarten zijn tot september geldig. Op ongebruikte credits wordt geld retour gegeven. Dit kan bij de kiosk of receptie.

Nieuw uitgaansaanbod
Floris van Beek, directeur Studio’s Aalsmeer, licht deze voor hen lastige beslissing toe: “We hebben met veel plezier fantastische evenementen georganiseerd met onze bioscoop en waren zeer populair onder kinderen. Van 650 dames die de laatste film van Bridget Jones samen keken tot de vakanties met enthousiaste kids voor de laatste animatiefilms.

We dragen Aalsmeer een warm hart toe, zijn trots op onze roots en hoopten met de bioscoop een bijdrage te leveren aan het uitgaansplezier van de Aalsmeerders. Helaas kunnen we met onze reguliere avondprogrammering niet meekomen met de concurrentie. Het wegvallen van de bioscoop betekent overigens niet dat onze visie gewijzigd is. We zetten een gewijzigde lokale koers uit, waarbij we enerzijds kijken naar een uitgaansaanbod en anderzijds naar het vergroten van lokale betrokkenheid.”

Lokale initiatieven
Volgen de directie zijn er een aantal positieve ontwikkelingen die bijdragen aan een waardevol aanbod voor de consumentenmarkt. De dinnershow Brooklyn Nights is wederom verlengd en start per oktober aan haar vierde seizoen. Ook de comedyshows van Badaboom staan weer op de agenda en diverse dansavonden.

Voor komend jaar is een event-sponsorbudget opgesteld voor initiatieven die een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap zonder commerciële doelstelling.  Voorbeelden hiervan zijn het kerstdiner van Aalsmeer Overhoop en de KWF Korenmarathon.”

Theater
Het theater wordt vanaf september voornamelijk ingezet voor zakelijke evenementen. “We zien een sterke groei in aanvragen voor onder andere congressen. Hiervoor leent ons theater met 220m2 LED-scherm en een capaciteit van 780 personen zich uitstekend. Dat neemt uiteraard niet weg dat ons hele team de bioscoop zal missen."

advertentie

 

 

2 Reacties

Add a Comment