Komend weekend kijkje in diverse keukens van Amb8route

Lammetjes in de wei, volop bloemen in de bermen; de mooiste tijd voor een wandel- of fietstocht in de omgeving. En dan ook nog met de mogelijkheid een bezoek te brengen aan een aantal lokale ambachtslieden. Dat kan komend weekend. Op zaterdag 20 en zondag 21 mei hebben de acht aangesloten ambachtelijke ondernemers de deuren wijd open staan om iedereen gastvrij welkom te heten.

De Amb8route is een initiatief van een aantal lokale ambachtelijke ondernemers. Doel is mensen van dichtbij en veraf kennis te laten maken met de unieke lokale ambachten en de bijzondere natuur en infrastructuur van de poldergebieden in de regio.  

Werkplaatsen
Acht lokale ambachtslieden gunnen u een kijkje in de keuken. Bijvoorbeeld bij de palingroker, de zeepmaker, de tekenaar, de beeldhouwer, de kaasmaker, de bloembollenkweker, de pottenbakker, de taartenbakker etcetera. Van 10:00 tot 16:00 uur kunnen de verschillende werkplaatsen en ateliers bezocht worden. 

De Amb8route bestaat uit een fietsroute langs alle deelnemers en voert door het dorp Kudelstaart, langs de Westeinder en de Drecht via het Jaagpad aan de Amstel weer terug naar Kudelstaart. Zo kan de omgeving per fiets bezocht worden en bijzondere locaties worden aangedaan. Het is natuurlijk ook mogelijk een deel van de route te bezoeken.

Extra activiteiten
Op een aantal lokaties zijn naast de eigen ambachten nog andere bijzondere activiteiten georganiseerd. Bij de pottenbakkerij wordt wol gesponnen en geweven, op het beeldeneiland bij Femke Kempkes zijn leerlingen aan het werk in steen, hout en klei en kan de bezoeker ook zelf aan de slag als beeldhouwer. Ook bij de zeepmakeri is er een extra activiteit.

De route kan bij alle lokaties gestart worden en heeft een lengte van ongeveer 15 kilometer. Deelnemers zijn: Visserijbedrijf Rekelhof, Pottenbakkerij ‘Patch of Heaven’, Atelier Ada Gons Goosen, Greet Rekelhof Atelier 13b, beeldeneiland/ Atelier Femke Kempkes, Zuivelboerderij Vrouwenakker, Bollenkwekerij Koster, natuurlijk zeepatelier Uzepia en theetuin [H]eerlijk!
 
Let op; de bloembollenkwekerij is alleen zaterdag geopend en het beeldhouwers atelier alleen op zondag.
 
Routekaart
De routekaart is voor €3,50 te koop bij alle deelnemende locaties, maar ook bij restaurant Oevers, Kudelstaartseweg 228 en het nieuwe Café Op de Hoek, Kudelstaartseweg 295 in Kudelstaart. Beide locaties zijn vanaf 10:00 uur geopend. De routekaart bevat behalve de plattegrond en de contactgegevens van de deelnemers informatie over de omgeving en interessante kortingsbonnen. De routekaart is geldig voor twee personen. Kinderen fietsen gratis mee.
 
De fietsroute is ook buiten dit open weekend te maken, op de routekaart staan de openingstijden per lokatie aangegeven. Uniek is dit weekend dat alle deelnemers aan de Amb8route hun werkplekken 1 of 2 dagen open stellen!
 
Kijk voor meer informatie op de website of de facebookpagina van de Amb8route.
 
Foto: lekker op de fiets langs de Amb8route in 2016. (Foto archief AV) 
 
(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment