Soep, brood en indringend theater rond dementie

Een avondje uit en dan getrakteerd worden op een gratis maaltijd en theatervoorstelling. Ruim honderd mensen waren er als de kippen bij om zich aan te melden met als resultaat dat het binnen een dag volgeboekt was. Vrijwilligersplatform Aalsmeervoorelkaar organiseerde de avond in samenwerking met Partners Leerplein Dementie Aalsmeer. Ondersteuning was er ook van gemeente en Rabobank Regio Schiphol.

De gelukkigen die zich tijdig hadden aangemeld, beleefden in De Oude Veiling een ontspannen maar tevens ook indringende avond. De maaltijd was een sfeervolle opwarmer voor het toneelstuk wat volgde. De soep werd opgeschept door medewerkers van Ons Tweede Thuis die zo ook een voorproefje kregen van wat hen op deze locatie in de toekomst te wachten staat.

Verdienstelijk

Na de koffie toog het honderdkoppige gezelschap naar de Bovenzaal waar hen een adembenemend toneelstuk wachtte, opgevoerd door Sarah en David Blom. Broer en zus Blom zijn behalve ouderenpsycholoog ook verdienstelijk acteurs. Het stuk over Alzheimer was door hen zelf bedacht en geschreven. Dat het 'iets deed' met de aanwezigen bleek na afloop. Acteurs gingen in gesprek met de zaal waarbij velen blijk van herkenning gaven. De avond werd zo een zeer geslaagde poging om aandacht te vragen voor dementie.

Tekst en foto's Arjen Vos 

(advertentie)

1 Reactie

Add a Comment