AalsmeerGisteren: opening clubgebouw ODI

Op 19 juni 1993 was het feest. Korfbalvereniging ODI, gevestigd achter sporthal De Bloemhof, opende deze dag een nieuw clubhuis. Voorzitter van de club destijds was Iman Mosselman. Hij blikt terug op die tijd en die bewuste dag toen ook het traditionele familietoernooi plaatsvond. 

Korfbalvereniging ODI (Ontspanning Door Inspanning) had ruim 20 jaar geleden zowel een aantal volwassen teams als jeugdteams. Wekelijks werd getraind en op zaterdag werden de wedstrijden gespeeld. Veel kinderen van de volwassen spelers werden volgens de oud-voorzitter graag lid van ODI zodat veelal hele families op het veld of in de zaal actief waren. 

Er was in die jaren een gezonde sportieve rivaliteit tussen ODI en VZOD uit Kudelstaart, maar buiten het veld stonden de clubs op goede voet met elkaar. Ook zegt Iman Mosselman het altijd goed te hebben kunnen vinden met de VZOD-voorzitter van toen, Arie de Vos. 

Aan het eind van elk seizoen vond traditioneel een familiekorfbaldag plaats op het Bloemhof terrein. Een heugelijk feit was de opening van een eigen kantine op 19 juni 1993. Diverse linten werden door leden van een bepaalde leeftijdscategorie doorgeknipt en vervolgens kon de ruimte in gebruik worden genomen. Aansluitend vond het familietoernooi plaats. Dit was een heel belangrijke dag voor de sportvereniging.

Helaas moest enkele jaren later vanwege een teruglopend ledenaantal besloten worden de vereniging op te heffen. Korfballiefhebbers die zin hadden om door te gaan, sloten zich aan bij VZOD.

Ook herinneringen aan ODI? Of aanvullingen op de foto's? Gebruik daarvoor het reactieformulier.

Foto's archief Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Waning

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment