Debuut schermer Daniël Giacon op WK

Het is alweer een week geleden dat de 16-jarige floretschermer Daniël Giacon voor het eerst uitkwam tijdens de wereldkampioenschappen schermen in Leipzig Duitsland. De jonge debutant kijkt terug op een mooi toernooi met goede perspectieven voor de toekomst.

De schermer van SchermCentrum Amsterdam (SCA) had zich door goede resultaten op seniorentoernooien voor dit WK gekwalificeerd. Hij behaalde bij de groten der aarde uiteindelijk de 48e plaats.

Jongste schermer
Daniël schermde een goede poule met vier winstpartijen en een verliespartij. Vervolgens plaatste hij zich door een overtuigende winst (15-4) op de Belg Crnjak voor het hoofdtoernooi heren floret. Daarna trad de Aalsmeerder als jongste schermer bij de Top 64 van de wereld aan tegen de Australische opponent Douglas. Daniël miste de benodigde scherpte en de partij werd met 15-11 verloren.

Later kon Daniël nog een keer in actie komen in de landenwedstrijd onder leiding van bondscoach Andrea Borella. Naast Daniël bestaat het Nederlandse floretteam uit Sebastiaan Borst, Job de Ruiter en Elisha Yuno. De equipe kwam uit tegen Italië dat een tandje te groot voor de Nederlandse jongens was.

Daniël wist de tussenstand nog even op 10-7 voor Nederland te brengen maar daarna gingen de Italianen los. Ze verloren met 45-21 en lagen uit het toernooi. De Italianen werden uiteindelijk wereldkampioen.

Sponsors gezocht
Alle kosten voor de schermuitrusting en deelname aan wedstrijden moeten door de Nederlandse schermers zelf betaald worden. Om zich te kunnen blijven ontwikkelen zoekt Daniël sponsors.

Interesse om hem een handje te helpen? Meer informatie staat op zijn website

Foto's: Daniël Giacon. 

Geen reacties

Add a Comment