Door sterke eerste helft winst voor VZOD

De Kudelstaartse korfballers van VZOD stonden afgelopen zaterdag thuis aan de Wim Kandreef tegenover het Delftse Paal Centraal. De heenwedstrijd werd vorig jaar nipt verloren, dus het team had nog wat recht te zetten. De eerste helft speelde de blauw-zwarten erg sterk. De spelers van Paal Centraal gaven goed tegenpartij waardoor het een boeiende wedstrijd werd. Na een iets mindere tweede helft van VZOD werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 24-18.
 
De Delfste vereniging kwam snel op 0-1. Kort daarna was het Josine Verburg die van afstand gelijk maakte: 1-1. Vervolgens liepen de Kudelstaarters vlot uit naar 4-1, maar toen Paal Centraal wist terug te komen tot 4-3 leek weer een spannend duel te ontstaan. Alyssa te Riele zette VZOD weer op het juiste spoor, waarna Eric Spaargaren na een heerlijke combinatie in zijn vak vanonder de paal de 6-3 op het scorebord zette.
 
Combinaties
Er werd gecombineerd en makkelijk geschoten van afstand in deze periode. Paal Centraal bleef echter maar vier punten achter, 13-9. Dat de Kudelstaartse ploeg deze middag ook de goals wel makkelijk tegen kreeg bleek toen de Delftse spelers driemaal mochten scoren. Een schitterende doorloopbal van Verheul betekende een prima 17-12, tevens de ruststand.
 
Dames
Na de thee speelden de Kudelstaarters gewoon vrolijk door. Er werd nog steeds op los gecombineerd en vooral de dames waren erg scherp. Achtereenvolgens Viet , Westerhof-de Boer (met haar 5e en 6e treffer) en Verburg brachten VZOD op een grote voorsprong van: 21-13. Enige kanttekening was dat het team hiervoor wel tweemaal zoveel tijd nodig had als in het eerste bedrijf. Er werd op sommige momenten te gehaast gespeeld en dit kwam de zuiverheid niet ten goede. Beide teams scoorden beurtelings tot het 23-17 stond. De wedstrijd werd daarna vlak uitgespeeld. Paal Centraal prikte er nog twee treffers bij, eindstand 24-18.
 
Volgende week de topper tussen VZOD en koploper Twist uit in Vlaardingen.
 
Foto: Vincent Algra valt verdienstelijk in voor Bram Verheul (Foto: Peter te Riele)
 
(advertentie)
 

Geen reacties

Add a Comment