Schoolvoetbal 2017: de kop is er af

(Update met video) Parkeerregelaars bij de toegang van het sportpark aan de beethovenlaan voorkwamen dat het chaos werd. En dat er vele deelnemers en fans op de fiets kwamen, zorgde eveneens voor beheersbaarheid van de drukte. Gisteren was de start van het schoolvoetbaltoernooi, voorafgegaan door een officieel openingspraatje door wethouder Van Duijn. Elke dag deze week rollen de ballen op de velden van FC Aalsmeer.

Een haast onwerkelijk recordaantal van ruim 1800 deelnemers trekt deze week de kicksen aan om de schooleer te verdedigen. In totaal zijn er 222 teams afkomstig van tien basisscholen. De organisatie is er klaar voor, al waren er door verschuivingen in het schema wat kleine oneffenheden die gladgestreken dienden te worden. De organisatie roept de coaches daarom op om goed te kijken naar de programma's en de meest recente versie te raadplegen. De website van FC Aalsmeer laat de actuele tijdsplanning en veldindeling zien.

Nieuw dit jaar is dat de klassen in hun eigen sterkte spelen. Niet meer gecombineerd in groepen 5/6 en 7/8 maar gewoon dezelfde leeftijden tegen elkaar. Dat betekent meer poules en daardoor ook meer te verdelen bekers.

Dagelijks op AalsmeerVandaag een beeldimpressie van de verrichtingen op de velden.

Foto's en film Arjen Vos, teamfoto's Laurens Niezen, zie ook de gallery onder de advertentie van Outlet Homedezign

(advertentie)

 

Geen reacties

Add a Comment