Schoolvoetbal dag 4: erop of eronder

(Bevat filmpje) Het was gisteravond de 'dood of de gladiolen' voor de jongens van groep 7 en 8 en de meisjes van groep 5 en 6. Zij speelden het tweede deel van het schema waarbij de beslissingen vielen. Voor sommige teams was het dinsdag al duidelijk dat de finale-avond op vrijdag er niet meer in zat. Maar er waren er nog genoeg die alles te winnen of te verliezen hadden.

En dus was de spanning groot en de inzet enorm. De eer van de school stond hier immers op het spel. Voor de spelers van de groepen 8 de laatste keer een mogelijkheid om geschiedenis te schrijven en de basisschool straks met een trots gevoel te verlaten.

Pijntjes en blessures
Het toernooi eiste duidelijk zijn tol bij menig speler die niet gewend is aan zoveel inspanning kort achter elkaar. Het werd een avond met vele pijntjes en blessures. Waar de ene keer een aai over de bol effectief was, moesten sommige kinderen daadwerkelijk de gang naar de EHBO maken voor deskundige hulp.

Finalepoules
Vanavond nadert het toernooi zijn hoogtepunt met de finalepoules waarin 32 teams aan zullen treden. Er zijn acht poules waarin elk vier teams om het kampioenschap strijden.

De Oosteinder is met acht teams het sterkst vertegenwoordigd, gevolgd door de Jozefschool met zes, de Antonius en Samen Eén met vier teams. De Brug en de Zuidooster hebben elk drie teams in de finale, De Wegwijzer twee en Hoeksteen en OBS ieder één. Voor De Graankorrel zit het toernooi er helaas op. Zie de website van FCAalsmeer voor meer details.

De eerste wedstrijden gaan om 18:30 uur van start. Hoewel het weer een stuk koeler is dan de afgelopen dagen, belooft het toch een heet avondje te worden...

Foto's Jaap Maars en Arjen Vos, film Arjen Vos. Zie ook de gallery onder de advertentie van Outlet Homedezign.

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment