Toppers tonen tennis van de bovenste plank

Ruim 20 deelnemers en sponsors van het tiende BDO Watertorentoernooi werden zaterdagmiddag getrakteerd op een tennisclinic van oud-profspeler Dennis van Scheppingen en zijn pupil David Pel. Voordat beide topsporters hun geheimen prijsgaven, gaven ze nog een demonstratie van hun kunnen. 

Dit programmaonderdeel gaf het toernooi aan de Beethovenlaan extra glans. En dat was zeer welkom want het weer was de organisatie bepaald niet gunstig gezind geweest de afgelopen week. Maar zaterdagmiddag was het droog, waaide het nauwelijks en was de temperatuur van een zomers niveau. De tennisdemo kon dus gewoon in de open lucht plaatsvinden.

Bewonderen
Zo'n 50 mensen hadden zich rond de baan verzameld. Sommigen in de hoop om de kunst af te kijken en daarmee hun eigen kwaliteiten naar een hoger 'level' te tillen. Anderen om nu eens echt tennis van de bovenste plank van heel dichtbij te bewonderen. Dennis van Scheppingen, voormalig nummer 72 van de wereld en Uiterwegbewoner, was de aangever van zijn pupil David Pel. De 23-jarige boomlange Amstelvener zweeft rond de 1000e plek op de wereldranglijjst (600e in het dubbelspel) en liet in korte tijd een prima indruk achter op het Aalsmeerse kunstgras. De ballen vlogen met enorme snelheid over de baan. En bijna allemaal binnen de juiste lijnen.
 
Loterij
Daarna speelden de meester en de leerling een super tiebreak, die gewonnen werd door de jongeling. Na een korte onderbreking was het de beurt aan de winnaars van de loterij. Deelnemers aan het toernooi konden door een lot in te vullen een tennisclinic winnen, gegeven door beide toppers. Met een paar simpele aanwijzingen gingen bepaalde slagen in korte tijd een heel stuk beter.

Het Watertorentoernooi bereikte op zondag de climax met de finales. Er werden bijzonder spannende wedstrijden gespeeld, verdeeld over acht categorieen. De winnaars werden verblijd met een waardebon, een fles Rose en een boeket bloemen.

Foto boven: David Pel in actie tijdens de tennisdemonstratie.
Foto onder: Dennis van Scheppingen legt uit hoe de service uitgevoerd moet worden.
Foto's Arjen Vos (AV) zie ook de galerie. 

Geen reacties

Add a Comment