Typisch Hollands weer bij Open Tennistoernooi

De Kudelstaartse Open Toernooi-organisatoren Marijke Bosman, Wim Hulsbos en Dré Maas kunnen weer bijkomen van een intensieve week. Het echtpaar Bosman-Hulsbos organiseert al jarenlang het TVK Open Dubbeltoernooi en afgelopen week werden op het tennispark aan de Bilderdammerweg bijna vierhonderd dubbelwedstrijden gespeeld door ruim vijfhonderd tennissers uit de regio.

Ieder jaar is er weer een ander thema en dit jaar werd gekozen voor ‘Boulevard’ met een knipoog naar de Hollandse zomer. Het park was gezellig versierd met kleurrijke bloemen en overal waren er zomerse details als hangmatten, een strandje, een zwembadje, kampeertenten, opblaasbootjes en meer.

Even schuilen en weer door
Het weer lag goed in lijn met de Hollandse zomer, want bijna iedere dag hadden de tennissers te maken met flinke regenbuien. “Gelukkig hoefden we niet naar binnen uit te wijken,” zegt Marijke. “Even schuilen onder het afdak en gewoon weer verder. Gelukkig werd er niet heel veel gemopperd.” Voordeel voor de organisatie en de deelnemers was dat het park kunstgrasbanen heeft. Daar komen niet zo snel plassen op, zoals op gravel.

De organisatie was door de ervaring flexibel genoeg om te kunnen schuiven in het wedstrijdschema. Alleen enkele wedstrijden van de laatste zaterdagavond moesten door de regen worden uitgesteld naar de vroege zondagochtend. Maar dat mocht de pret niet drukken voor het publiek en de deelnemers. De gezelligheid werd er niet minder door en andere activiteiten werden ‘bedacht’.

Goed doel
Ieder jaar wordt een goed doel gekoppeld aan het toernooi. Dit jaar is er gekozen voor De Zonnebloem. Voorheen werden onder andere Stichting Steun 22Q11, Support4Specials, Stichting Dag van je Leven en PinkRibbon gesponsord met een bijdrage. Een deel van het inschrijfgeld ging naar deze stichtingen en iedereen werd uitgenodigd iets in de collectebussen te doen.

De organisatie vond het opvallend dat er weinig blessures waren dit jaar. “We hebben weleens jaren gehad dat er vaak mensen uitvielen. Deze keer was er maar één deelnemer met een lichte blessure. We kunnen met recht terugkijken op een fijn toernooi.”

Vrijwilligers
Iedere avond konden de deelnemers en het publiek genieten van een ander menu. Enthousiaste vrijwilligers zorgden met elkaar voor complete maaltijden in het thema van het toernooi. Op zaterdagavond was er een oer-Hollands pannenkoekenfeest en zondagochtend werd het traditionele finalistenontbijt gehouden.

Zondag werden de spannende finales gespeeld in de verschillende categorieën. De beginners kwamen uit in de speelsterkte acht, maar er werden ook krakers gespeeld in de hoogste speelsterkte drie. Het publiek werd tot op het laatste moment vermaakt met spektakel op de banen van Tennisvereniging Kudelstaart.

Bekijk hier alle uitslagen.

Foto's: Desiree Vreeken, Louise de Bok en Marlies Katee (foto voorpagina tijdens zaterdagavondvermaak) Zie ook de gallery onder de advertentie.

Advertentie

 

Geen reacties

Add a Comment