VZOD pakt punten van koploper

Op de regenachtige zaterdag speelde VZOD 1 tegen ZKC’31. Een wedstrijd tegen de mede-koploper. De korfballers maakten er een spannende wedstrijd van. De Kudelstaartse ploeg pakte de winst met één doelpunt verschil: 11-12.
 
Het eerste kwartier begon erg traag, er werd slechts één punt gescoord. Beide teams speelden verdedigend sterk. Eric Spaargaren nam zijn vak mee in verdedigend spel maar scorend vermogen was bij beide teams vandaag ver te zoeken. Het moeizame tempo werd de gehele eerste helft volgehouden. De rust werd bereikt met een 5-3 achterstand.
 
Acht op een rij
Na rust kwam ZKC’31 scherper uit de kleedkamer en liep uit naar een 9-5 stand. Coach Van Kooij wisselde Paul te Riele en Hein van Leeuwen voor Thomas van der Zwaard en Chiel van Leeuwen. De toeschouwers werden daarna getrakteerd op een indrukwekkende inhaalrace van de Kudelstaarters. Er werden acht doelpunten op rij gemaakt, terwijl de productie bij de Zaandammers stokte. 
 
Zes uit zes
ZKC’31 kon nog tweemaal de korf vinden waardoor het eind van de wedstrijd bol stond van de spanning. Gelukkig voor VZOD bleef het bij 11-12 en konden er twee punten bij worden geschreven. Met zes punten uit zes wedstrijden doet de ploeg keurig mee in de middenmoot.
 
Komende zaterdag de laatste wedstrijd op het eigen kunstgras tegen KIOS – de buren uit Nieuw Vennep – waarna de voorbereidingen voor het zaalseizoen beginnen.
 
Foto: Selectiefoto VZOD (Foto Peter te Riele)
 
(advertentie)
 
 

Geen reacties

Add a Comment