Brasserie Nieuwe Meer: heerlijk plekje aan het water

(Advertorial) Waar eten we dit weekend? Deze vrijdag nemen we u mee naar Brasserie Nieuwe Meer, gevestigd aan de rand van de Kleine Poel. Ooit alleen toegankelijk voor leden, sinds kort voor iedereen. We maakten kennis met de brasserie en haar charmante gastvrouw Inge van Broekhoven.
 
Brasserie Nieuwe Meer biedt sinds 2015 ook niet-leden van de gelijknamige watersportvereniging een warm welkom. Voor lunch, borrel of diner is de prachtig aan het water gelegen uitspanning een unieke plek om te genieten.
 
Fluitje van een cent
Met 105 jaar is De Nieuwe Meer een van de oudste watersportverenigingen van Aalsmeer. Het markante houten monumentale bouwwerk is alleen toegankelijk via het water. Om met het kettingpontje de pakweg vijftien meter brede sloot over te slingeren is een fluitje van een cent en hoort bij de charme van de locatie.
 
Aan de andere kant is De Nieuwe Meer via het Westeinderwater aan te varen. De haven beschikt over meer dan voldoende aanlegplaatsen. Ook voor passanten.
 
Gezelligste restaurant
Liefde en aandacht staan met hoofdletters geschreven bij gastvrouw Inge van Broekhoven en haar echtgenoot Albert Pielanen die chef-kok is. “Het gezelligste restaurant aan de haven,” noemt Inge het. "We zijn allebei actief geweest in diverse restaurants in Amsterdam toen we zagen dat hier een nieuwe eigenaar gezocht werd. Sinds een half jaar hebben we ook restaurant Plasmeijer in Leimuiden overgenomen. Dat hebben we omgedoopt tot Brasserie Kempershoek."
 
Klassiek Frans
De gevarieerde kaart bij Nieuwe Meer bestaat uit klassiek Franse gerechten met huisgemaakte sauzen en bijgerechten. De borden langs het raam tonen de gerechten en menu’s die buiten de kaart om worden geserveerd. Momenteel zijn het de asperges die alle aandacht krijgen. Het maandmenu van deze maand bestaat uit drie gangen waarin asperges met rauwe ham, parelhoen met oesterzwammen en een bosvruchtentaartje van Vooges het feestje voor 25 euro compleet maken
 
Ieder gerecht verdient een mooie wijn die op maat wordt geadviseerd. Lokale specialisten leveren verse groenten, vis en brood.
 
In het zomerseizoen kunt u hier zes dagen per week (maandag gesloten) terecht voor een heerlijke lunch, gezellige borrel of mooi diner op het geweldige terras met uitzicht op de plas of in de gemoedelijke sfeer van het  restaurant.
 
Buiten het vaarseizoen is de Brasserie te gebruiken voor feesten en partijen.
 
Brasserie Nieuwe Meer
Stommeerweg 2
1431 EW Aalsmeer
0297-32 45 89/ 06-51 54 94 06
 

Geen reacties

Add a Comment