Veel AVA atleten bij geslaagde crosscompetitiewedstrijd AAC

Zaterdag 1 februari vond in Amsterdam de derde wedstrijd van de crosscompetitie plaats.  28 AV Aalsmeer atlete(s)n deden mee aan deze derde en laatste voorronde. Het parcours was zwaar en glad (zeker voor de laatste reeksen), maar de kinderen uit Aalsmeer liepen goede tijden. Driemaal werd een 1e plek behaald, een keer een 2e en tweemaal een 3e plek.

Junioren jongens en meisjes
Corné Timmer, junioren B, liep een afstand van 4.780 meter en eindigde in een overtuigende race op de 1e plek. Bij de junioren C stond er 3.340 meter op het programma. Davy Heijsteeg liet een sterke wedstrijd en kwam als nummer 3 over de finish, Nick Ramdjanamsingh liep naar een goede 17e plek.

Bij de jongens J2 liepen Gregory ’t Hoen en Justin Heijsteeg 1.900 meter en lieten zien goed mee te kunnen in het veld door als 7e en 8e te finishen. Dylan Cordes, uitkomend bij de junioren D1, kwam door een sterke eindsprint op een nette 12e plaats binnen. Bij de meisjes D1 stonden Naomi Verhoef en Micky Bek aan de start voor een ronde van 1.560 meter, Naomi liep ook deze wedstrijd met ruime voorsprong naar de overwinning. Micky liep, hoewel niet helemaal fit, naar een goede 18e plek. Samen met Rachel Aarsen en Nienke van Dok, (vanwege schaatskampioenschappen niet aanwezig), zijn zij als ploeg geplaatst voor de finale in maart.

Pupillen jongens en meisjes
Bij de jongens mini liet Rink Rewijk zien over het nodige talent te beschikken. Helaas werd hij net voor de streep verrast maar werd heel knap tweede. Tygo Witteveen werd 9e in deze reeks en Isa van de Laarse werd bij de meisjes mini 15e.

Bij de pupillen C bleven de jongens Colin Alewijnse, Niels Houtkamp en Job Alderden goed overeind op het modderige parcours en werden respectievelijk 12e, 19e en 30e. Ook Jade Wuurman en Nicky Verlaan stonden hun “mannetje” op deze 960 meter lange cross en eindigden als 25e en 31e.

B-pupil met aanleg Sven Muurling kwam na 1.330 meter als nummer 1 over de finish en is daarmee geplaatst voor de finale. AV Aalsmeer heeft bij de meisjes B ook sterke meiden lopen, want Roanna Geleijn, Gwen Alewijnse en Julie Witteveen kwamen als nummer 3, 5 en 9 over de finishlijn en presteerden daarmee zo goed dat zij, niet alleen individueel maar waarschijnlijk ook in de finale voor het ploegenklassement mee kunnen doen.

Mauro Wuurman, Raaf van Berkel en Zeger Haspels mochten bij de A1 jongens 1.560 meter door het gras en de modder ploegen. Zij deden dit naar vermogen en kwamen moegestreden als 17e, 39e en 42e over de streep. Graeme ’t Hoen en Jurre Zijlstra kwamen bij de A2 jongens goed voor de dag, Graeme vloog, gedreven als altijd, over het parcours en finishte als 5e en Jurre toonde karakter door in de grote groep netjes 33e te worden.

Tenslotte mochten de drie A2 meiden, Lotte Zethof, Sietske de Bruin en Gabriëlle van de Heuvel van start. Na een goed opgebouwde race met een sterke finish kwam Lotte als 4e over de finish, Sietske volgde kort daarop als 7e en Gabriëlle werd 30e.

Binnenkort wordt duidelijk met hoeveel atlete(s)n AV Aalsmeer in de finale, op 8 maart, mag gaan deelnemen.

Foto's: AAC Amsterdam. Naomi Verhoef liep bij de start derde, maar eindigde wederom als eerste. En foto onder: minipupil Rink Reewijk op weg naar een tweede plek.