Hotel Chariot en Restaurant Centennial

Chariot en Centennial: persoonlijke service is hét visitekaartje

Toeristen, zakenlieden, bruidsparen, gezinnen. Je kunt je ze allemaal tegenkomen in hotel Chariot aan de Oosteinderweg 243 in Aalsmeer. Het viersterrenhotel opende zijn deuren in 1999 en is niet meer weg te denken in het dorp.

Begonnen met alleen logies en ontbijt is het uitgegroeid tot een internationaal viersterrenhotel met 41 kamers, waar ook restaurant Centennial gehuisvest is. Bij de veertig hotelmedewerkers staat gastvrijheid en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel en is persoonlijke service hét visitekaartje.

Oud schoolgebouw
Het gebouw is van oorsprong een school uit 1916, toen met acht klaslokalen. In het hotel zijn de resten hiervan goed te zien, wat de gezellige sfeer ten goede komt. Later is het een meubelzaak geworden en toen het te koop kwam durfde Carmen Koster-Unger de stap te nemen om het gebouw te restaureren en er een hotel van te maken. Voor haar en haar man Jan Koster een uitdaging, maar niet nieuw omdat haar vader ook in het hotelwezen zit. Het gezin Koster ging het hotel runnen, want later kwam ook hun dochter in het bedrijf.

In eerste instantie waren er 28 kamers, maar al snel was er behoefte aan schaalvergroting en na een ingrijpende verbouwing werd er uitgebreid met een extra verdieping. De ondernemende familie heeft alweer nieuwe plannen, want de kamers worden binnenkort gerenoveerd. “Ook de badkamers worden flink gemoderniseerd,” vertelt Iris Koot, die naast Carmen en Jan Koster de dagelijkse leiding heeft. “Nu hebben alle kamers een bad waarin ook gedoucht kan worden, maar er is steeds meer behoefte aan kamers met een inloopdouche. We luisteren naar onze klanten en gaan dat onder andere regelen.”

Verse producten
Maar daar blijft het niet bij, want van het terras aan de straat wordt een serre gemaakt. “Zo krijgen we nog meer ruimte bij het restaurant en dat is nodig, want het is altijd druk.” Restaurant Grandcafé Centennial is een grillrestaurant waar verse producten van goede kwaliteit geserveerd worden. “Het vlees en de vis worden op de eigengemaakte houtskoolgrill bereid, waardoor het een unieke smaak krijgt. Veel klanten houden hiervan en komen er speciaal voor terug.”

In een ongedwongen sfeer kan er genoten worden van de populaire gerechten. De gastheren en -vrouwen helpen de klanten, indien gewenst, bij hun keuze. “We serveren mooie gerechten die worden begeleid met bijpassende wijnen en eerlijke producten van de hoogste kwaliteit.”

Feesten en partijen
Het restaurant staat onder meer ook bekend om zijn verse kreeft en oesters. “Populair is, naast de à la carte-kaart, ook het keuzemenu, want voor € 27,50 kan er van een driegangenmenu genoten worden. En er is keuze uit maar liefst twaalf voor-, hoofd- en nagerechten.”

Het restaurant, de bar of een gedeelte hiervan kunnen gehuurd worden voor een feest. Of dat nu een bedrijfsfeest of borrel is, een reünie of een bruiloft. De medewerkers zullen ervoor zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt. En omdat het restaurant zeven dagen per week van zeven uur ’s ochtends tot één uur ’s nachts geopend is, zijn er veel mogelijkheden.

Parkfly
Sinds 2007 biedt het familiebedrijf ook ParkFly en Sleep ParkFly. De auto op een afgesloten, beveiligde parkeerplaats aan de Aalsmeerderweg parkeren en zelf weggebracht worden naar de vertrekhal op Schiphol. En uiteraard ook weer opgehaald worden bij aankomst. “Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt, want je gaat zonder stress op vakantie. Geen files, geen tijdsdruk, ideaal met kleine kinderen.”

De medewerkers staan 24 uur per dag klaar voor de gasten. “Ook al wordt er midden in de nacht gevlogen, wij regelen het. We gaan door waar anderen stoppen en bieden de laagsteprijsgarantie.”

Nieuw is ParkFlyValet. Dit is helemaal ontspannen op reis gaan, want u rijdt zelf de auto tot de vertrekhal waar een medewerker voor u klaar staat die de auto van u overneemt en parkeert. Een telefoontje bij aankomst terug op Schiphol is voldoende om uw auto te laten brengen. 

Rondvaartboot
In het hotel komen veel toeristen, die tips vragen voor uitstapjes. Voor de familie Koster reden om zelf een typisch Aalsmeer uitje te bedenken en de gasten in een rondvaartboot mee te nemen. “Wij vinden het belangrijk om te laten zien hoe mooi deze omgeving is en niet iedereen wil meteen naar Amsterdam.” De gasten worden met een overdekte houten praam rondgevaren door het prachtige natuurgebied rond Aalsmeer.

Ervaren schippers, die veel en geanimeerd kunnen vertellen over het water rond Aalsmeer, zorgen voor de gasten. Er zijn diverse arrangementen te boeken in combinatie met het restaurant, zoals een high tea-rondvaart of een dinerrondvaart.

Schipper gezocht
Omdat de rondvaart een succes is, wil het bedrijf een tweede rondvaartboot in de vaart hebben. Daarvoor zijn ze op zoek naar een schipper die het leuk vindt om gasten rond te varen en over het Aalsmeerse natuurgebied te vertellen.

Het restaurant is ook altijd op zoek naar goede restaurantmedewerkers. Spreekt het je aan om intern opgeleid te worden tot gastheer of -vrouw, ben je flexibel inzetbaar, stressbestendig en servicegericht? Dan heeft het zeker zin om contact op te nemen.

Indien u geïnteresseerd bent om het team te versterken, neem dan contact op met Iris Koot.

Hotel Chariot, Restaurant Centennial, ParkFly
Oosteinderweg 243
1432 AT Aalsmeer
tel.: 0297-388100 (hotel)
tel.: 0297-388144 (restaurant)
tel.: 0900-7275359 (parkfly)

www.centennial.nl
www.hotel-chariot.nl
www.parkfly.nl