25 Jaar geleden: Beatrix opende Boerenvreugd

Opnieuw stoften we deze week het archief af en stuitten daarbij op interessant materiaal. Begin november in 1993 heerste er een opgewonden stemming in Aalsmeer vanwege het koninklijk bezoek aan de kinderboerderij. Koningin Beatrix, beschermvrouwe van het Nationaal Jeugdfonds (Jantje Beton), zou zaterdag 6 november naar Aalsmeer komen om Boerenvreugd officieel te openen. Dit vanwege het feit dat de kinderboerderij in de Hornmeer het 10.000e project was van het Nationaal Jeugdfonds. Vooral het gegeven dat er een samenwerking was (en nog steeds is) met Ons Tweede Thuis, maakte het project uniek.

De koningin werd op zaterdagmiddag op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Hoffscholte. Na een officieel gedeelte in de Burgerzaal, toog het gezelschap naar de Beethovenlaan waar de koningin de deur van de stolpboerderij opende waarna ze een rondgang maakte langs diverse opstellingen.

Op de fotoserie hieronder bekende gezichten zoals onder meer SKBA-voorzitter Theo van der Hoek, penningmeester Cees Hageman, Jan Willem de Wijn van Oud Aalsmeer en Karin Keizer van Ons Tweede Thuis die de koningin rondleidde. Daarna vertrok de koninklijke stoet in een serie blauwe auto's met de Ford Scorpio van Beatrix voorop, uitgezwaaid door een enthousiaste menigte op het parkeerterrein van Boerenvreugd.

We zijn heel benieuwd wat u nog van dit bezoek weet. Wie is bijvoorbeeld het meisje dat de koningin een boeketje geeft, de dame met het hondje op het Raadhuisplein en wie de jongeman die de koningin op de foto hierboven een bloem aanreikt? Deel uw herinneringen onder dit verhaal. 

Foto's: (op voorpagina) burgemeester Hoffscholte ontvangt koningin Beatrix op het gemeentehuis, hierboven: de koningin krijgt een roos aangeboden. Foto's archief Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Waning Tweewielers.

(advertentie)

4 Reacties

  • Theo van der Hoek :

    Arjen, wat een leuke fotoserie. Het is voor mij een fantastische en spannende tijd geweest. Om nooit meer te vergeten.

  • Sebastiaan :

    Ik zie op één van de foto´s Wim Bartels rondlopen voor een beginnend Radio Aalsmeer (Nieuwsronde Aalsmeer). Echt leuke nostalgie

  • Gerrit Maarse :

    het meisje wat de bloemen aanbiedt aan de koningin is Christel Hageman, dochter van de penningmeester van skba. Is het mogelijk afdrukken te krijgen van deze foto's ? Als ex bestuurslid staan er foto's van mij bij en met name mijn zoon, die heerlijk op de grond ligt te spelen in het gemeentehuis.

Add a Comment