700 bomen geplant tijdens bomenplantdag

Het begin van een nieuw natuurgebied in Aalsmeer is er. Afgelopen zaterdag werden er maar liefst 700 bomen geplant door vrijwilligers op een voormalige akker, ook wel bekend als 'het land van Harting', aan de Stommeerkade. De Stichting De Bovenlanden organiseerde een boomplantdag.

Door de uitbreiding van de N207 in de Haarlemmermeer compenseert de Provincie Noord-Holland natuur die verloren is gegaan. De akker in het Molmpoeltje is dan ook gekocht met financiële ondersteuning van de provincie. Stichting De Bovenlanden voert de compensatie uit door aankoop en aanleg van natuur in de bovenlanden langs de Ringvaart. De bedoeling is dat er 1,75 hectare nieuwe natuur worden aangelegd.

Aangenaam woon- en werkklimaat
Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie was er zaterdag bij. Hij had de eer om samen met anderen, waaronder wethouder Van der Hoeven, een rode beuk te planten. Samen met de voorzitter van De Bovenlanden opende hij de dag met een toespraak. Hierin benadrukte hij het feit dat er voor voldoende natuur gezorgd moet worden. De Randstad groeit en er wordt een toename verwacht van zo’n half miljoen inwoners op termijn. De provincie moet zorgen voor een aangenaam woon- en werkklimaat.

Er werd door de twintig vrijwilligers, die door Henk van Leeuwen naar de plaats van bestemming zijn gevaren, hard gewerkt zaterdag. De akker is goed onder handen genomen en de bomen zijn geplant. Als experiment is als bodembedekker gebruik gemaakt van een biologisch afbreekbaar doek dat de groei van onkruiden moet afremmen. 

Foto's van de boomplantdag zijn te bekijken via de website van De Bovenlanden. 

Eén reactie

  1. Leuk dat AalsmeerVandaag aandacht schenkt aan dit item. Hierbij een oproep om u aan te melden als begunstiger van onze stichting. Dan steunt u ons werk en blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen in het gebied dat u en ons aan het hart gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel