80 kilometerroute Ride for the Roses door Aalsmeer

Goed nieuws voor de Aalsmeerse Ride for Roses fietsers en liefhebbers, want de 80 kilometer route komt door Aalsmeer en Kudelstaart. Eerder werd bekend gemaakt dat de 25 en 50 kilometer toertochten vanuit het startpunt in Hoofddorp de andere kant op gingen.

Deze afstand is nieuw en bestemd voor de sportieve fietsers die graag een langere en uitdagende route willen rijden, maar geen deel van het 100 kilometerpeloton willen of kunnen uitmaken. Hoe deze langste route gaat lopen is nog niet bekend.

Watertoren en Fort
De route gaat vanuit Hoofddorp richting Vijfhuizen en Zwanenburg en komt dan via Lijnden, de Nieuwe Meer en Schiphol Oost, via de Aalsmeerderdijk over de Aalsmeerderbrug aan in Aalsmeer. Daar buigt de route af door het centrum bij Studio’s Aalsmeer, langs de Watertoren en dan richting Kudelstaart via de Kudelstaartseweg. Dan via de Herenweg en Ambachtsherenweg gaat de route verder naar Bilderdam en de Vriesekoop om via Leimuiden weer terug naar Hoofddorp te gaan.

Als gemeente kan Aalsmeer zich weer van haar beste kant laten zien om de fietsers die voor het KWF fietsen te verwelkomen. De bezienswaardigheden zoals de Watertoren en het Fort Kudelstaart, krijgen hierdoor ook weer aandacht. De horeca-aangelegenheden langs de route hebben volop kansen om iets speciaals te doen.

Meer nieuws over de routes is te vinden op de website van de Ride for the Roses. 

Foto's: archief AV

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment