Aalsmeerse spuitgasten beste van Nederland

In Aalsmeer zitten we er veilig bij. De wedstrijdploeg van Kazerne Aalsmeer heeft zaterdag het landskampioenschap in de hoofdklasse van de ABWC brandweerwedstrijden gewonnen. Van de zeven deelnemende ploegen in het Zeeuwse Goes, waren onze spuitgasten de beste.

Het ABWC, Het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité, organiseert met regelmaat wedstrijden die eigenlijk vaardigheidstoetsen zijn. In het kader van 'Life Long Learning Loop' blijven brandweerlieden daarmee dus altijd getraind en blijft de inzet kwalitatief hoog. De wedstrijd van afgelopen zaterdag vond plaats in Goes, de heren moesten er dus wel een stukje voor rijden.

Onthaal
De ploeg arriveerde na hun winst zaterdagavond laat weer op eigen honk, waar ze op een mooi onthaal door collega's konden rekenen. Met alle 'toeters en bellen' reden de kampioenen het kazerneterrein op, waar luid voor ze werd geapplaudiseerd en waar ze onder een ereboog van water door mochten rijden.
 
Foto's: op de voorpagina de winnende ploeg; bovenaan de felbegeerde trofee; inzetfoto het onthaal op het kazerneterrein (foto's Laurens Niezen).
 
Tekst: Mariëlle Wegman
 
(advertentie)
 
 
 

 

 

1 Reactie

Add a Comment