Bijna 18.000 euro op 18e veiling

Precies om 01.00 uur in de ochtend van moederdag maakte voorzitter Arie de Vos van de stichting Kudelstaart voor Kudelstaart het resultaat van de achttiende veiling bekend. De opbrengst kwam met 17.856 euro ruim 1.900 euro hoger uit dan vorig jaar. Het eindbedrag kwam vrijwel exact overeen met het gemiddelde van de afgelopen achttien jaren.

Ook de burgemeester werd geveild. Omdat Jeroen Nobel verhinderd was, werd zijn plaats zaterdagavond ingenomen door wethouder Robert-Jan van Duijn. Die kreeg instructies van veilingmeesters Gert Ubink en Dick Venema, maar toonde ook eigen initiatief tijdens het biedproces. Toen de biedingen op een door de burgervader te verrichten dienst dreigden te staken rond de 400 euro, sprong hij er zelf in met de mededeling: “als ik 500 euro hoor, dan kom ik zelf ook mee!” Dat hielp, want uiteindelijk bracht dit kavel het recordbedrag van 510 euro op.

Welke dienst de burgemeester en de wethouder gaan uitvoeren, wordt nader bepaald.

Hoogste scores
Andere toppers waren, als een goede tweede (420 euro) een door de Rabobank aangeboden hardhouten tuinbank. Dat was tevens het hoogste bedrag voor een product. Want de hoogste scores werden toch bereikt door aangeboden diensten.

Een barbecue voor vijftien personen, aangeboden door Nico van der Schaft leverde 310 euro op. Het dorpshuis Podium stelde de grote zaal beschikbaar, inclusief honderd consumpties en geluid door Richard van den Broek. Dit kavel werd op 300 euro afgehamerd. En voor 250 euro ging een dag gebruik van een toerbus van Van der Laan voor negentien personen van de hand. En dat was inclusief vrijwilligerchauffeur Aad van der Hoorn.

Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van de Amb8route

(advertentie)

 

 

Geen reacties

Add a Comment