Dierenambulance in nood

Vorige week kondigde Dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland op de eigen Facebookpagina aan nog maar 'beperkt uit te rukken'. De reden hiervoor is dat de organisatie te kampen heeft met een enorm tekort aan vrijwilligers. 's Nachts wordt bijvoorbeeld alleen nog gereden voor dieren die dringend medische hulp behoeven. Voor alle andere meldingen wordt gevraagd de voicemail in te spreken. 

Volgens Brenda van Gent, actief bij de Dierenambulance en momenteel behept met de werving van vrijwilligers, wordt er vooral gezocht naar mensen uit Aalsmeer en Kudelstaart. "We hebben vrijwilligers nodig, en dringend ook. Met name 's nachts is de bezetting problematisch. We hebben momenteel één vrijwilligster die 's nachts kan rijden. Zij doet dit zeven nachten per week, naast haar betaalde baan. Die zit er, logisch genoeg, even flink doorheen op dit moment."
 
Groot hart
Een eerste vereiste om op de ambulance te mogen rijden is een rijbewijs. Daarnaast is het volgens Van Gent uiteraard belangrijk dat men beschikt over een groot hart voor dieren.
 
"De organisatie heeft geen eigen opvang, dus je rijdt vanuit jouw eigen huis. Onze Dierenambulance verleent eerste medische zorg aan gewonde dieren en vervult daarnaast vooral een transportfunctie. Gewonde en aangetroffen dieren worden altijd direct naar asiels en/of andere dierenopvangcentra gebracht." 
 
Cursus EHBO
Voor wie benieuwd is hoe het er op de Dierenambulance aan toe gaat, bestaat de mogelijkheid om een keer een deel van een dienst mee te rijden. Wie er helemaal zeker van is een steentje te willen bijdragen aan dierenwelzijn in de regio, gaat niet ongetraind de weg op. Gestart wordt met een door de Dierenambulance verzorgde cursus EHBO voor dieren.
 
Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met Brenda van Gent (06 43094718) of met Ellen van Praag (06 23588260) óf via het mailadres vangentbrenda@gmail.com.
 
Tekst: Mariëlle Wegman, foto's Dierenambulance
 
(advertentie)
 
 

1 Reactie

Add a Comment