Dylan held van Living Memories

Zaterdag vond voor de tweede maal de actie 'Let's Make Memories' plaats van Stichting Living memories. Doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de stichting, die belangeloos videoportretten maakt van terminaal zieke kinderen. Zij geven ouders, broers en zussen hiermee een blijvende herinnering aan het overleden zoontje, dochtertje, broertje of zusje.

De stichting bestaat iets meer dan een jaar en in 2018 werd de actiedag voor het eerst georganiseerd. Op die dag wist de stichting maar liefst 12.000 euro op te halen. Een hoop geld, maar een schijntje vergeleken met wat afgelopen zaterdag is opgehaald, namelijk maar liefst 34.114 euro! De kosten die met een film zijn gemoeid bedragen circa 750 euro. Living Memories kan met de opbrengst dus weer even vooruit.

Hoofdrol
Eerlijk is eerlijk, zonder de acht-jarige Dylan uit Kudelstaart zou er een aanzienlijk lager bedrag onder de streep hebben gestaan. Dylan verloor zijn bijna twee jaar jonge broertje Owen begin februari van dit jaar, en kwam zodoende in aanraking met Living Memories. Dylan zette zich de afgelopen maanden enorm in voor de stichting en haalde met zijn eigen acties alleen al 11.297 op. Zo stond Dylan in de bediening in café op de Hoek, haalde lege flessen op, waste hondjes in een trimsalon, deed klusjes in en om het huis, enzovoort. Het is niet voor niets dat Dylan de eerste kinderambassadeur van Stichting Living memories is geworden.
 
Tijdens de actiedag vond een spinningmarathon plaats in de sporthal van zwembad De Waterlelie. Bijna veertig teams bestegen de pedalen voor een zes uur durende uitputtingsslag. Er waren klusteams 'on the road', er werd gebootcampt, gedanst en in de studio van Radio Aalsmeer verzorgden vijf verschillende lokale omroepen een tien uur durende live-uitzending.
 
In de sporthal spraken wij met Peter Maarsen en Thinka Sanderse, de oprichters van de stichting (foto). Een zichtbaar geëmotioneerde Peter Maarsen, tevens voorzitter, "We zien het allemaal terugkomen. Ouders van inmiddels overleden kindjes, waar wij een film hebben gemaakt, melden zich met reacties op de film. Dat is waar we het voor doen. We zijn pas iets meer dan een jaar oud, en al zo groot en bekend geworden! Het is soms niet te bevatten".
 
Overweldigend mooie dag
Thinka Sanderse noemt de actiedag overweldigend mooi: "Dat zoveel mensen zich verbonden zijn gaan voelen met ons werk, is ongelofelijk mooi. Door hun steun kunnen wij heel veel gezinnen met een ernstig ziek kind de meest waardevolle blijvende herinnering denkbaar geven."
 
Deze actiedag wordt als het aan de stichting ligt, een terugkerend evenement. Ook voor volgend jaar is daarom de dag reeds vastgelegd. Zaterdag 21 maart 2020 kunnen spinners, klusteams en radiomakers nu al vast in de agenda zetten.
 
Tekst en fotografie Mariëlle Wegman, foto boven Living Memories
 
(advertentie)
 

1 Reactie

Add a Comment