Er zit beweging in Het Groene Lint

Het burgerinitiatief om een groene verbinding te maken tussen het Amsterdamse Bos en de Westeinderplassen, is weer een stapje verder. De initiatiefnemers van Het Groene Lint gingen onlangs aan de wandel met een delegatie van de gemeente en de gemeentelijke landschapsarchitect Gauke Adamse. Het doel is om ter plekke te bekijken hoe de papieren plannen omgezet kunnen worden naar daadwerkelijk groen. 

De uiteindelijke missie van bewonersinitiatief 'Het Groene Lint' is om een groene verbinding te maken tussen verschillende wijken en tussen bestaande groenstructuren in Aalsmeer. Op deze zomerse dag stond het traject van de Spoorlaan tot de Molenvlietweg op het programma. In augustus worden de eerste schetsen verwacht.

Het Groene Lint betreft trajecten die door de gemeente worden ondersteund, maar bestaat ook uit onderdelen die uitsluitend te realiseren zijn als ook andere partijen hun medewerking verlenen. Bijvoorbeeld Greenpark en het Hoogheemraadschap Rijnland. Het project wordt financieel ondersteund door een bijdrage uit gelden van de Stichting Leefomgeving Schiphol.

Kippenbrug over Molenvliet
De initiatiefgroep heeft al concrete ideëen aangedragen. Zo wil men heel graag een wandelpad gerealiseerd zien aan de oostelijke zijde van de Molenvliet en tevens een kippenbruggetje om dezelfde Molenvliet over te steken. Daarmee wordt Aalsmeer-Oost namelijk verbonden met het Seringenpark en de wijk Stommeer. De architect kan met de suggesties aan de slag.

Foto: de initiatiefgroep in overleg met vertegenwoordigers van de gemeente bij de Molenvliet (Foto Het Groene Lint).

(advertentie) 

2 reacties

  1. Het is een gotspe de naam Greenpark alleen al, het is gewoon een industrie gebied en een werkelijke kans om nog wat van het gebied bij de Molenvliet te maken is door de parkeerplaats daar verdwenen.

  2. War dacht je van het verbeteren van het fietspad over de hoge dijk vanaf stommerkade/ hoek aalsmeerderweg richting
    JAC .Takkade en dan richting Amsterdamse bos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel