Fietsers niet veilig op rijbaan Hornweg

Vanaf begin september is het fietspad langs de Hornweg tussen Willem Alexanderstraat en Legmeerdijk afgesloten. Fietsers worden vanuit beide kanten de rijbaan op gedirigeerd waar ze samen met het gemotoriseerde verkeer hun weg moeten vervolgen. Dat vraagt enige aanpassingen aan het gedrag van de verkeersdeelnemers. Vooral aan die van automobilisten, die zich niet allemaal iets van de maximum snelheid en van fietsende kinderen aantrekken.

De afsluiting van het fietspad is noodzakelijk omdat er bij het rijtje nieuwe woningen aan het einde van de Hornweg werkzaamheden aan het riool worden uitgevoerd. Het fietspad op die hoogte is daardoor inmiddels volledig op de schop gegaan. Samen met het veiliger maken van de Palingstraat waar onder meer een zebrapad en een verkeersplateau worden aangelegd, zullen de werkzaamheden tot medio december in beslag nemen.

Verantwoordelijkheid
Met name kinderen die naar Amstelveen op school gaan hebben al diverse keren te maken gehad met automobilisten die zich niet aan de maximum snelheid van 30 kilometer per uur houden, zo liet een verontruste moeder weten. En omdat fietsers de weg aan twee kanten gebruiken en er ook nog overgestoken moet worden, is er voor auto's eenvoudig niet veel ruimte. Gehoopt wordt dat de automobilisten hun verantwoordelijkheid nemen en zich op dat korte stukje inhouden wat snelheid betreft. Helemaal als de kinderen straks in het donker naar school moeten.

Kijk voor een gedetailleerde uitleg van de werkzaamheden op de gemeentesite.

Foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel