Futuristische uitvinding bij intocht sint baart opzien

In tegenstelling tot diverse andere plaatsen in het land was het in Aalsmeer een ouderwets gezellige intocht waarin traditioneel veel gekkigheid om de hoek kwam kijken. Ruim een half uur voordat de heilige Sint achter Zorgcentrum Aelsmeer arriveerde, stonden de eerste kinderen al tegen de hekken gedrukt om maar niets van het mooie schouwspel te hoeven missen. De meeste vrolijk uitgedost als pieten met baretten op het hoofd. Een enkeling als Sinterklaas verkleed.

Nadat burgemeester Nobel met zijn secondant, kinderburgemeester Hannah Fokkema arriveerde, scheerde er een speedboot met hoge snelheid over het water. Volgens de Spreekstalmeester erg slecht voor het milieu en bovendien verboden om met dergelijke snelheid over de Ringvaart te denderen.

Stipt op tijd
Nadat de Pakjesboot had aangemeerd met de chocoladebruine Pieten aan boord kwam de stemming er al goed in. Het wachten was nu nog op de boot der boten. Stipt op tijd arriveerde deze met uiteraard de Sint aan dek. Dat de man ieder jaar iets strammer wordt was duidelijk te zien bij het van boord gaan. Maar eenmaal op de dekschuit bleek dat sinterklaas verbaal nog steeds zijn mannetje staat.

Verkleinmachine
Een bijzondere gast aan boord was Professor Balthazar die met zijn futuristische machine veel opzien baarde. Hij toonde een piepklein cadeautje dat uit de machine kwam. Deze zogenaamde verkleinmachine bleek een uitvinding van hem te zijn waarbij de pakjes zowel verkleind als vergroot kunnen worden. In Spanje gaan de pakjes er klein in en eenmaal in Nederland aangekomen kunnen ze via het apparaat weer vergroot worden.

Milieubewust
Zodoende kan alles in twee boten vervoerd worden in plaats van een heel konvooi aan schepen. Met vermindering van de CO2 uitstoot als gevolg. Sint en Professor Balthazar hopen op die manier ook de kinderen milieubewust te maken. Een zeer nobel streven waarbij ene plaaggeest (foto) echter roet in het eten gooide. Deze schim uit het verleden, ook bekend van oeroude Bassie en Adriaanafleveringen, diende zich aan als gewezen assistent van professor Balthazar en had de machine gesabotteerd.

Uiteindelijk kwam het via een spektakel bij de korenmolen met zowel de machine, de professor als de plaaggeest toch nog goed in het gemeentehuis, voor de gelegenheid door sinterklaaas omgedoopt tot praatjeshuis. Opgelucht keerden de kinderen vervolgens weer terug naar huis.

Tekst Jaap Maars,

Foto's Jaap Maars (boven aan de tekst en in gallery) Laurens Niezen onderste twee in tekst. Zie ook de gallery onder de advertentie van Telefoonmaken.nl

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel