Geen kermis dit jaar

Waar veel mensen, vooral jeugdigen, reikhalzend uitkeken naar de eerste week van maart, kwamen ze deze week van een kouwe kermis thuis. Waar bleven ze, de caravans, de campers, en de vrachtwagens vol kleurrijk en glimmend materieel? 

De voorlichtster van de gemeente bracht vandaag uitkomst: "Er is dit jaar geen kermis in Aalsmeer, omdat er bouwwerkzaamheden plaatsvinden op het terrein waar de kermis altijd wordt gehouden. In overleg met de exploitant is er geen geschikte alternatieve locatie gevonden in Aalsmeer."

Ze kon niet vertellen of er al afspraken zijn gemaakt voor volgend jaar. Dat zou vanwege de herinrichtingsplannen opnieuw wel eens een probleem kunnen opleveren.

Uitwijken
Wie kijkt op de website van organisator Duursma, kan daar ook zien dat Aalsmeer ontbreekt in het rijtje van kermisgemeentes. Wie per se deze week wil zwieren, een oliebol wil eten of geld wil vergokken, zal daarvoor naar Waddinxveen of Schiedam moeten uitwijken. Of een klein weekje wachten. Vanaf volgende week woensdag strijkt de kermis neer in Hoofddorp. Daar wel...

Foto: hoewel er wel hekken staan, wordt het parkeerterrein aan de Dreef niet gevukd door de kermis. Foto Arjen Vos

(advertentie)

 

1 Reactie

Add a Comment