‘Goed doen is besmettelijk’

De Oude Veiling is morgen het toneel voor een middag vol hulpvaardigheid. Aalsmeervoorelkaar organiseert voor de eerste keer een ‘meet-up’ waarin duidelijk moet worden hoe ‘helpen happy’ maakt. “Ook als je druk bent of weinig tijd hebt,” laat Floor van der Heijden namens de organisatie weten. Het belooft volgens haar een middag vol inspiratie te worden waar een twaalftal stichtingen en organisaties op gebied van zorg, welzijn en cultuur aanwezig zullen zijn.
 
Tijdens het event wordt schrijfster Rachel van de Pol (foto hieronder) aan de tand gevoeld. Zij verrichtte een jaar lang elke dag een goede daad en schreef daarover ‘Het Hedendaagse Heldenboek’. Aan de hand van haar ervaringen laat Rachel zien dat klaarstaan voor een ander niet alleen de wereld, maar ook jezelf verrijkt. “Toen ik het boek ging schrijven over mijn ervaringen, heb ik me wetenschappelijk in het onderwerp verdiept. Dan is het zo gaaf om erachter te komen dat er een verklaring is voor de dingen die ik meemaakte. De ideeën op mijn blog leken zich als een virus te verspreiden, en uit onderzoek blijkt dat goede daden inderdaad besmettelijk zijn.”
 
Niet altijd makkelijk
Volgens de ervaringsdeskundige kost het aanvankelijk moeite om in beweging te komen maar betaalt het resultaat zich dubbel en dwars uit; “Helpen is niet altijd makkelijk. Het is net als met hardlopen, of naar yogales gaan. Het is soms zoveel aantrekkelijker om lekker op de bank te blijven zitten. Maar uiteindelijk maakt het ons zoveel blijer om het wel te doen!”
 
Over dit en andere gerelateerde onderwerpen zal de schrijfster morgen in gesprek gaan.
 
Talenten
Daarnaast is het event volgens organisator Floor van der Heijden (foto links) vooral bedoeld om ideeën uit te wisselen: “Maar ook om te ontdekken waar je eigen talenten liggen als het gaat om de ander te helpen. Om daarachter te komen kunnen mensen een interactieve test doen of wijzer worden aan de hand van gesprekken met vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties.”
 
Legio argumenten
Volgens haar zijn er legio argumenten te bedenken waarom mensen deze meet-up moeten bezoeken: “Als mensen nieuwe ervaringen willen opdoen en hun wereld willen vergroten of best vrijwilligerswerk zouden willen doen, maar zich afvragen hoe dit te combineren valt met een drukbezet leven. Maar ook als je wil ontdekken hoe je met jouw talenten iemand kan helpen, je tijd over hebt of je al vrijwilligerswerk doet en je opnieuw wil laten inspireren, ben je van harte welkom.”
 
De deuren van De Oude Veiling gaan open om 13.30 uur.
 
Foto boven: 'Voorelkaar' medewerkers Margo Rijerkerk (l) en Floor van der Heijden tijdens het lifestyle-event deze zomer bij De Waterlelie. (Foto's Aalsmeervoorelkaar)
 
(advertentie)
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel