Hannah heropent stolp Boerenvreugd

Kinderburgemeester Hannah Fokkema heeft gisterochtend de stolp op kinderboerderij Boerenvreugd officieel heropend. Hannah hield een kort praatje waarin zij benadrukte dat er veel werk verricht was. De muren, toiletten, het nieuwe caviaverblijf en de totale inrichting zijn onder handen genomen door de vrijwilligers. Alle vrijwilligers en sponsors werden bedankt waarna Hannah het laatste project in de stolp onthulde: de nieuwe speelboerderij.

Na het bevestigen van het miniatuurbeeldje van Ronijntje, het logo van de kinderboerderij, was de ingebruikname van de speelboerderij officieel en kon de taart worden aangesneden. De huisjes voor de speelboerderij heeft Boerenvreugd gekregen van familie van Tol. Boerenvreugd is hen dankbaar voor deze bijzondere gift.
 
Al meteen bleek de speelboerderij een schot in de roos. Veel kinderen hebben afgelopen zondag met veel plezier en fantasie gespeeld met dit bijzondere speelobject. Boerenvreugd hoopt met de nieuwe inrichting een bezoek aan de boerderij aantrekkelijker te maken, ook bij minder mooi weer.
 
Geitenkeutels raden
Na de feestelijke opening werd gestart met de activiteit ‘in de bergen’. Kinderen konden met een spelletjeskaart meedoen aan het knutselen en meerdere spelletjes. Ook was er een prijsvraag waarbij het aantal geitenkeutels (350 stuks) in een pot moest worden geraden. Boerenvreugd heeft contact opgenomen met de winnares die een leuk prijsje tegemoet kan zien.  
 
Ook de ondeugende geitendrieling van een week oud trok veel bekijks. Ondanks het regenachtige weer kijkt Boerenvreugd terug op een geslaagde dag.
 
Foto's Jaap Maars 
(advertentie)
 

Geen reacties

Add a Comment