Het waren twee heerlijke weken

Na twee weken vakantiegevoel is het sinds gisteravond weer als vanouds. Het onderhoud op de Aalsmeerbaan is uitgevoerd, er wordt weer volop gevlogen. Aalsmeer heeft twee weken mogen genieten van rust in de lucht.

Schiphol voerde gelijktijdig verschillende werkzaamheden uit aan het asfalt van de start- en landingsbaan, de markering en de verlichting.  Zo’n 140 medewerkers werkten in verschillende ploegen 24 uur per dag aan het onderhoud.

De vluchten werden gedurende die tijd afgehandeld over andere banen. Opvallend was dat de Buitenveldertbaan in westelijke richting werd gebruikt voor stijgend vliegverkeer waardoor het voor de inwoners van Hoofddorp ineens een stuk lawaaiiger boven hun hoofd was.

Foto: een landend vliegtuig op de Buitenveldertbaan. Foto archief AV

(advertentie)

 

1 Reactie

 • Angelique Spring in t veld :

  Sorry voor de herhaling van mijn relaas
  maar voor diegene die het gemist hebben j.l
  Maar laten we dan na deze 2 weken rust net als de boeren een vuist maken met de 12.976 huishoudens in Aalsmeer en Kudelstaart ook om de (Verenigingen) en Gemeente(Wethouder v Duijn) die zich inzetten om de groei tegen gaan te steunen.
  En laat al deze huishoudens gewoon heel simpel via de site BAS eens een paar meldingen per week doen het kost je amper een minuut per dag en mij is verteld dat er echt na gekeken wordt vanuit het Ministerie Infrastructuur.
  Want als vlees cola en de cappuccino al bijna niet meer mag dan is het toch te gek dat wij in Aalsmeer onder nog meer de fijn stof en decibels komen te zitten en ook op de plekken waar je vroeger niemand hoorde over de overlast.
  Maar je kan dit niet voor elkaar krijgen mocht dit überhaupt al lukken om het hard te maken met de 150 Aalsmeerders die naar het Gemeentehuis kwamen jl. met de ingelaste Raadsvergadering en staat de Gemeente ook niet sterk als een ieder maar blijft roepen het helpt toch niets meer ?
  En toch hoor je in de wandel gangen vele mensen die er gek van worden maar toch niets melden of doen wil zeker niets verplichte maar meld het bij BAS al geloof je er niet in je staat sowieso geregistreerd dat je last ervaart ?
  En nee wij zijn ook geen mensen die met een spandoek op de startbaan gaan staan ,en even voor de voorstanders van Schiphol wij en ik denk heel veel bewoners in Aalsmeer en Kudelstaart zijn beslist niet tegen Schiphol dat staat hier totaal los van .
  Maar wij moeten niet het nieuwe Groningen gaan worden waar je woning ook niets meer waard is als het hier onleefbaar wordt en eigenlijk op vele momenten nu al is en dan wordt er altijd heel hard geroepen Schiphol is goed voor de economie nu horen wij ook niet bij de economie ?
  Maar voorop staat het fijn wonen in je leefomgeving en je gezondheid .
  En als je dan leest j.l dat er eerst een onderzoek moet komen voor de flora en fauna wet of de verlichting langs de snelwegen wel weer aan mag voor de automobilisten hun veiligheid of de dieren er wel tegen kunnen dan denk ik toch dat er ergens iets niet goed gaat want waar is de wet voor mensen die ons beschermd of die dit dagelijkse geluid en fijn stof allemaal wel aan kunnen wat hier elke dag overkomt is daar wel eens onderzoek naar gedaan ?
  Laatst wel door de RIVM op scholen nu dat was niet braaf en zegt al genoeg zeker voor de kinderen die hier ook een toekomst moeten hebben .
  Dus laten wij op een nette en beschaafde manier van ons horen net als die stoere boeren naar Den Haag, dan moet het voor 12.000 huishouden een makkie zijn om zich te melden bij BAS en je hoeft de deur niet uit om en een vuist te maken dat genoeg ook echt genoeg is en groei onacceptabel .
  Maar om ons serieus te laten horen moet heel Aalsmeer en Kudelstaart daar wel achter gaan staan willen wij goed zichtbaar zijn en nog belangrijker gehoord worden .
  Er is ook nog een mogelijkheid om je vragen en klacht te sturen naar publiekdgmo@minienw.nl en komt het bij de Minister .En je kan een app op je telefoon nemen van Explane die de dB meet in jou gebied,woning en die kan je meteen doorsturen naar een registratie app .En verder blijft Schiphol een moeilijk verhaal maar het proberen om het nog een beetje leefbaar te houden in Aalsmeer,Kudelstaart en omstreken is het waard als een ieder zich laat horen ?

Add a Comment