Jeugd enthousiast over feest op zondagavond

Voor het eerst in de 24-jarige geschiedenis van de Feestweek was er ook op zondagavond een programma. De zes kerken die in de ochtend de Tentdienst organiseerden, hadden ook een avondprogramma samengesteld. Speciaal gericht op de jeugd. Zo'n 300 bezoekers kwamen af op het evenement dat het thema 'Join the Party' opgeplakt had gekregen.

Het werd een party met een boodschap want naast de in de christelijke jongerenscene zeer bekende band InSalvation, de lokale DJ Jeffa en de dansgroep Hearts Aligned was er een spreker uitgenodigd in de persoon van Rob van Zon. De inwoner van Aalst had een flinke reis moeten maken om zijn indrukwekkende levensverhaal te vertellen. Over een jeugd doordrenkt met drugs en alcohol waarin de dood veelvuldig op de loer lag maar waaruit hij door de liefde van Jezus bevrijd werd.

Lolly
De jongeren in de tent luisterden zittend op de vloer ademloos toe. Slim zoet gehouden met een lolly, tegenwoordig een zeer probaat middel om concertbezoekers niet door de muziek heen te laten praten.

De bezoekers gingen vervolgens nog een keer 'los' op de muziek van InSalvation en ook DJ Jeffa kreeg de voeten van de vloer. Het kan zomaar zijn dat een traditie is geboren en ook volgend jaar de zondagavond in de feestagenda kan worden bijgeschreven.

Tekst en foto's Arjen Vos

Geen reacties

Add a Comment