Jeugdige dichters gezocht voor herdenkingsgedichten

Speciaal voor kinderen uit groep 6, 7 of 8 afkomstig uit Aalsmeer en Kudelstaart, organiseert De Binding een workshop gedichten schrijven. Aanleiding is de herdenking in mei en het thema is dan ook de Tweede Wereldoorlog in Aalsmeer en over verzet tegen van alles en nog wat. Wie het aandurft om dat gedicht voor te dragen tijdens de herdenking, kan zich aanmelden voor de workshops op 16, 23 en 30 april van 15.30-17.30 in ’t Middelpunt in Aalsmeer-Oost.

Op 4 mei staan we stil bij alle Nederlandse slachtoffers die zijn omgekomen door oorlog, conflict, vervolging en al het leed dat de Tweede Wereldoorlog veroorzaakt heeft. Onder het mom van het thema ‘Geef vrijheid door’ is dit jaar uitgeroepen tot ‘Jaar van Verzet’. Over dat thema gaat het in de workshops. Kijken, praten, schrijven en voordragen. En dat gaat volgens de organisatie echt niet alleen over het verzet van toen.

De workshops worden gegeven door schrijver/journalist Jan Daalman die al tal van dit soort projecten op zijn naam heeft staan en een vaste kracht is binnen het team van AalsmeerVandaag.

"We gaan in op vragen wat kinderen zelf kunnen doen om voor een ander op te komen en wat vrijheid voor henzelf betekent. Maar ook of kinderen zichzelf wel vrij voelen. Zouden ze zelf in verzet komen als het hen of hun familie in gevaar zou brengen?" aldus Jan Daalman.

Degene met de mooiste gedichten, mogen dat op 4 mei tijdens de herdenkingsdienst voordragen. Plaats van handeling is het Hells Fury monument in Aalsmeer Oosteinde. Deelname is gratis, maar graag vooraf aanmelden bij Tessa Westerhof, tienerwerker van De Binding via tessa@debinding.nl

(advertentie)

 

Geen reacties

Add a Comment