John P in cassatie tegen hogere straf

John P, de man die drie jaar geleden in beschonken toestand Tom van Tol doodreed op de Oosteinderweg, heeft besloten in cassatie te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Die legde hem 22 augustus een hogere straf op dan werd geëist. 

De man die eerder aangaf dat hij zijn straf zou aanvaarden, ging eerder al in hoger beroep. Nu doet hij daar nog een stapje bovenop door in cassatie te gaan. Het doet voorkomen alsof de doodrijder er van alles aan wil doen om onder zijn straf uit te komen.

Hogere rechter
Bij het in cassatie gaan, wordt de zaak beoordeeld door een hogere rechter dan degene die de uitspraak heeft gedaan. Hierbij wordt niet gekeken naar de inhoudelijke feiten, maar of de rechter de regels van de wet wel correct heeft gevolgd.
 
(advertentie)

3 Reacties

 • Jacques Kesting :

  Ik hoop dat er een eind gaat komen van het Onbekwaam besturen van een voertuig,bij alcoholgebruik toch gaat rijden en dus onder invloed rijdt.

 • Kees Kaslander :

  Ik ken vergelijkbare zaken en in alle gevallen zei de rechter dat hij het asociaal vond van de verdachte. Het gevolg was een zwaardere straf. Laten wij hopen dat het recht zegevierd en dat wat John P. heeft aangericht is voor de nabestaande levenslang.

 • Jacques Kesting :

  Deze dader heeft recht op cassatie ,,maar het is voor nabestaande niet te begrijpen !!! De mens als dader is van het padje af ik hoop dat de nabestaande dit nog kunnen verwerken met behulp van slachtofferhulp !! ik hoop ook dat heel veel mensen steun betuigen naar de nabestaande toe!!
  Reageer A.U.B. op dit bericht heel veel dank !!!!
  Wat een verdriet dat gun je niemand.
  STERKTE ,STERKTE, STERKTE!!!!!

Add a Comment