Kerkweg tot augustus deels afgesloten

Bewoners van de Kerkweg kunnen nog wat langer genieten van de rust nu de gemeente heeft besloten dat de weg afgesloten blijft tijdens groot onderhoud aan de Aalsmeerderweg. De weg is tot begin augustus alleen vanaf de Oosteinderweg bereikbaar.

Volgens de gemeente is deze maatregel noodzakelijk voor de veiligheid van alle bewoners aan de Kerkweg. Mogelijk dat niet iedereen hier blij mee is. Ruim een maand geleden werd er een man opgepakt die midden in de nacht de vastgeklonken hekken aan het doorslijpen was.

De gemeente heeft voor deze verkeersafsluiting gekozen omdat anders te veel (vracht)auto’s de Kerkweg inrijden tijdens de werkzaamheden aan de Aalsmeerderweg. De Kerkweg is een 30 kilometerzone met wegversmallingen en daarom niet geschikt voor veel en zwaar verkeer. De Kerkweg kan niet aan de Oosteinderweg afgesloten worden, vanwege een bedrijf dat bereikbaar moet blijven.

Veiligheid
De afsluiting treft niet de fietsers. Die kunnen en mogen gewoon om de hekken heen. De gemeente vraagt met klem aan inwoners en weggebruikers of ze de borden niet weg willen halen. Op de Aalsmeerderweg zijn extra hekken geplaatst op de rijbaan met een bord dat de Aalsmeerderweg doodlopend is, dat de Kerkweg afgesloten is en de Argusvlinderweg bereikbaar is. Vanaf de Machineweg en de Legmeerdijk wordt het verkeer via een omleidingsroute naar de Kerkweg geleid. 

Actuele informatie over de werkzaamheden aan de Aalsmeerderweg is te vinden op de website van gemeente Aalsmeer.

Foto: de Kerkweg toen deze nog niet afgesloten was. Foto archief AV

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment