Kerstmarkt Lions begint vrijdag al

Er zijn kerstmarkten en kerstmarkten. Door heel ons land rijzen ze als herfstpaddenstoelen uit de grond en je moet wel met iets bijzonders komen wil je in het woud van kerstbomen, chocolademelk, de onvermijdelijke Jingle Bells en glühwein nog opvallen. De leden van Lionsclub Ophelia staan in de startblokken om voor de vierde keer in successie een bijzonder tintje aan dit winterse evenement te geven. Komend weekend is De Historische Tuin wederom het decor voor het evenement. Nieuw dit jaar is dat de markt al op vrijdagmiddag begint.
 
Sylvia Singewald en Caroline de Rooy, enthousiaste leden van Lionsclub Ophelia wijzen op de bijzondere locatie waarin de kerstmarkt wederom gehouden zal worden. “De Historische Tuin is uniek. Het kan ook niet Aalsmeerser met bloemen, planten, kassen en de veilingzaal met de historische klok. We hebben ons op De Historische Tuin vanaf de eerste keer thuis gevoeld en hebben ook niet te klagen over het bezoekersaantal dat elk jaar stijgt.”
 
Centrumfunctie
Leo Bertoen, al vele jaren voorzitter van De Historische Tuin en aanwezig bij het gesprek, glundert bij die woorden. Hij is blij met de kerstmarkt van Lions Ophelia.
“Al enkele jaren zetten we ons als Historische Tuin in om ook buiten het voorjaar en de zomer evenementen te organiseren en daar past de kerstmarkt uitstekend bij. Als Historische Tuin hebben we een centrumfunctie. Er is een goede samenwerking met de dames en ieder jaar hebben we over belangstelling niet te klagen," aldus Bertoen. 
 
Paula van Harskamp van Lions Ophelia belde enkele jaren geleden met de vraag of er wellicht een mogelijkheid zou zijn voor hun kerstmarkt, zo vertelt de voorzitter: "Zij wilden namelijk graag een overdekte locatie hebben en sindsdien staan ze er nu al weer vier jaar. Het eerste jaar waren er nog wat kinderziekten, maar er is sindsdien een goed draaiboek waarbij de markt wordt elk jaar groter en mooier wordt. Er komen ook steeds meer kramen bij.”
 
Veiling 
Singewald en De Rooy noemen de wachtlijst die er inmiddels voor standhouders is: “De kerstmarkt wordt dit jaar voor het eerst ook op vrijdagavond gehouden. Van 17.00 tot 20.00 uur kan het publiek er terecht. Dan hebben we zelfs om 19:00 uur al een veiling op de historische klok in de veilingzaal. We zijn erg blij dat Coos Buis die vrijdagavond en ook zaterdag veilingmeester zal zijn. Hij wordt vrijdagavond van voorafgegaan door het optreden van dameskoor Lyda's Ladies die na de veilingsessie ook weer zullen zingen.” 
 
Erotische roman
Wat is er voor de bezoekers aan de kerstmarkt bij Ophelia zoal te zien?
De dames barsten enthousiast los en sommen een keur van aantrekkelijke stands op zoals daar zijn de stand met bijzondere en fraaie kerstartikelen in eigentijdse stijl. Er is volgens hen fraai keramiek, sieraden en lifestyleartikelen en uiteraard kan er worden geproefd en genoten van winterse hapjes en drankjes. Opvallend is ook de stand die bemand worden door de Kudelstaartse schrijfsters Truus Oudendijk en Mandy van der Zwaard. Zij brengen respectievelijk een boekje gebundelde columns en een erotische roman in wording onder de aandacht.
 
Singewald: ”Vorig jaar was de verkoop van kerstbomen ook een groot succes en dit jaar kunnen de  bezoekers zowel vrijdagavond als zaterdag de hele dag weer een boom aanschaffen. De kweker ligt met een dekschuit naast de tuin en eventueel wordt de boom thuis bezorgd.”
 
Om 12 uur treedt kinderkoor De Kudelkwetters op, om 14.00 uur het smartlappenkoor Denk aan de Buren en om 16.00 uur 's middags hebben we Aalsmeers Harmonie die zich zal laten horen.”
 
Het goede doel
Uiteraard ontbreekt ook dit jaar de loterij met mooie prijzen niet. En zoals traditioneel is er in  de inmiddels meer dan 20 jaar bestaande Lionsclub Ophelia ook weer gekozen voor het goede doel waarvoor men zich ook met de kerstmarkt weer inzet.
 
“We zijn dit jaar bezig voor Rozenholm, een prachtig huis dat onderdeel is van Stichting Amstelring en inmiddels een vaste plaats in de Aalsmeerse gemeenschap heeft ingenomen. Daar  wordt dit jaar de opbrengst van onder meer de kerstmarkt aan gedoneerd. We hopen daarom ook weer op veel bezoekers,” aldus Caroline de Rooy.
 
Tekst Leni Paul
 
Foto's: een impressie van vorig jaar met onder meer optredens van Kudelkwetters en Lyda's Lady's (archief AV), op de groepsfoto Sylvia Singewald, Caroline de Rooy en Leo Bertoen (foto Arjen Vos)
 
(advertentie)
 

 

Geen reacties

Add a Comment