Kerststemming bij Radio Aalsmeer

Het verblijf van Sinterklaas zit er alweer bijna op, de Kerstman en Koning Winter komen de goedheiligman aflossen. Kim sprak vorige week vier milieuhelden in ‘Let’s Go’, Mark en Eric zijn komende vrijdag extra kerstig, Ron en zijn team zijn begonnen aan hun zesde jaargang na de viering van hun vijf-jarig jubileum. Maandag in ‘Blikopener Radio’ een VR-expert en in ‘Door de Mangel’ de alweer 235e gast.

Afgelopen zondagochtend nam Joke Wegman, een van de coryfeeën van Radio Aalsmeer na 22 jaar afscheid van haar trouwe publiek. In die vele jaren presenteerde zij niet alleen verschillende programma’s, ook is Joke op andere gebieden actief geweest. Iets waar de omroep haar ook heel erg dankbaar voor is. In de laatste uitzending draaide Wegman puur haar eigen muziekkeuze en werd zij verrast door vele collega’s en luisteraars. “Ik ben geen Heintje Davids, maar zal zeker nog weleens te horen zijn bij Radio Aalsmeer”, zei de presentatrice. Enigszins emotioneel nam Joke afscheid met de woorden: “Heb het goed met elkaar en dit keer niet tot volgende week”. Het bleef nog even gezellig in de studio en uiteindelijk vertrok Joke voor de laatste keer met vele cadeautjes onder haar arm uit de studio. Aalsmeer zal een vertrouwd geluid op de zondagmorgen moeten missen.
 
‘Let’s Go’ over plastic vissen
Afgelopen vrijdag waren vier milieuhelden te gast in de studio. Dim, Diego, Luc en Isa zitten in groep 8a van de OBS Samen Een en zij zijn met hun klas door de gemeente Aalsmeer verkozen tot Milieuhelden. Ze hebben ideeën uitgewerkt om het milieu te helpen en één van hun ideeën was om plastic te gaan vissen in de Westeinderplas. In het voorjaar van 2019 gaan ze samen met de organisatie Plastic Whale de Westeinderplas op om plastic op te vissen. De komende tijd gaan ze kijken hoe ze geld kunnen inzamelen zodat iedere maand een school ook plastic kan gaan vissen en het zo met elkaar schoon te houden. Vrijdag rust het team van Let’s Go even uit van alle Sinterklaasactiviteiten, de vele pepernoten en de chocoladeletters. Maar niet getreurd: Kim, Jonas en Laurens een heel gezellig muziekuur met jouw favoriete nummers gemaakt. Misschien hoor je zelfs nog een verdwaalde Sinterklaashit!
 
‘Mark en Eric Show’ kerstig
Vrijdag een speciale kerstshow met Mark en Eric! Ook zal er, ondanks dat Sinterklaas dan al het land uit is, nog even verder gedicht worden want ook dit jaar zal Erna Kuin haar eindejaarsgedicht voordragen. Als dichtvirtuoos heeft zij alle hoogte- en dieptepunten van Aalsmeer weten te verwerken in een komisch gedicht. Onder het genot van passende december hitjes zal kok Jordy Schenkius je bijpraten over dé kerstdiner tips van 2018. Het wordt een unieke show, want voor het eerst zal er ook een VIP-gast aanwezig zijn in de show. Frans Sparnaaij kocht op Veiling Kudelstaart Voor Kudelstaart ‘onbeperkt toegang tot de microfoon van de Mark & Eric Show’… Dat belooft wat!
 
Zesde jaargang ‘Vrijdagavondcafé’ begonnen
Afgelopen vrijdag vierden de makers van het radioprogramma Vrijdagavondcafé samen met Sint en zijn Pieten het vijfjarig jubileum. Precies vijf jaar geleden drukte deze bekende Aalsmeerse Sint op de startknop bij presentator Ron Leegwater en zijn radioteam. Alle vaste gasten en een aantal enthousiaste luisteraars waren naar de studio gekomen om het mee te vieren. Het programma kent vele vaste onderdelen en items en daar werd gezamenlijk nog eens op teruggeblikt. En Sint en Hoofdpiet deden mee aan het hilarische radiospelletje Soundmemory, waarbij Piet de mok met zijn hele naam erop won. Het team van Vrijdagavondcafé gaat er ook in dit 6e jaar enthousiast tegenaan en blijft het gezellige radiocafé op de vrijdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur nog vele jaren maken.
 
Kerstmarkt
Op zaterdag 8 december zijn diverse programmamakers op de been om vanaf de kerstmarkt op de Historische Tuin live uit te zenden. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunt u de radiomakers live bezig zien én uitreaard beluisteren.
 
VR-expert Roos Pot-Kolder bij ‘Blikopener Radio’
Hoe kan Virtual Reality (VR) mensen met een psychische stoornis helpen? Psychologe Roos Pot-Kolder vertelt in de studio o.a. over de voordelen van interactieve virtuele omgevingen om mensen te helpen. De uitzending met onderzoeksjournalist Michel Spekkers over zijn project ‘een dakloze kerst’ van maandag 3 december gemist? Luister terug op www.blikopener.radio!
 
'Door de Mangel' ontvangt voedingsdeskundige
Deze week was de Kudelstaartse bierbrouwende bankier Paul Buck te gast in de wekelijkse talkshow. Hij is de interne bankier van een grote Amerikaanse multinational en wist in begrijpelijke taal uit te leggen wat de functie van Treasury inhoudt. Ook vertelde hij enthousiast over zijn grote hobby: bierbrouwen. In de Kudelstaartse brouwerij ‘De Bezwooren Kerf’ fabriceert hij samen met zijn zwager het lokale Buck bier. “Het is jammer dat de lokale horeca en middenstand het eigen bier nog niet zo omarmen”, aldus de Kerkrader van geboorte die zich ook graag verdiept in de geschiedenis. De drie kernwoorden die hij bij zichzelf vindt passen, zijn: rustig, luisterend en duizend procent. Wat Buck daarmee bedoelt kun je terugluisteren via www.radioaalsmeer.nl/uitzending-gemist.

Ook Paul is natuurlijk op zoek gegaan naar een opvolger. Als nieuwe schakel aan de ketting heeft hij Trudy van den Aardweg gevraagd. Zij is orthomoleculair voedingsdeskundige en gewichtscoach, maar was dat niet altijd. “Trudy komt oorspronkelijk uit de financiële wereld. Ik ben erg benieuwd of zij daar geen heimwee naar heeft”, aldus de Kudelstaartse Limburger. Deze en nog vele andere vragen zullen aanstaande maandag 10 december aan de 235e gast worden voorgelegd vanaf 19.00 uur in ‘Door de Mangel’. Mocht je als luisteraar een vraag hebben, mail deze dan naar info@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar de studio.

Foto: uitzending vanaf de kerstmarkt in 2017 met Mariëlle Wegman en Lennart Bader (foto Annamaria Mantel-Giannattasio)

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment