Kinderburgemeester Derek genomineerd

De Aalsmeerse kinderburgemeester Derek Buikema is genomineerd voor een 'Rookvrije Generatie Award'. Hij vraagt al een tijdje aandacht voor rookvrije   sportverenigingen en schoolpleinen. Een gezond streven, dat niet onopgemerkt is gebleven.

De landelijke campagne 'Op weg naar een Rookvrije Generatie' - een initiatief van de Hartstichting, KWF kankerbestrijding en het Longfonds - heeft Derek daarom deze week genomineerd voor de Rookvrije Generatie Awards. Op de website van de campagne staat te lezen dat Derek zijn ambitie waarmaakt schoolpleinen en sportverenigingen rookvrij te maken. Zijn eerste wapenfeit is dat Atletiek Vereniging Aalsmeer volledig rookvrij is gemaakt. 

Stemmen
Wie de awards straks daadwerkelijk mee naar huis zullen nemen, hangt onder meer af van het aantal publieksstemmen. Om u een handje te helpen: stemmen kunt u door hier te klikken. U vindt Derek Buikema in de categorie 'Personen', die u tegenkomt wanneer u naar beneden scrollt.
 
Foto: Derek met Gert-Jan van der Hoeven en twee AVA-atleten tijdens de onthulling van AVA rookvrij op 14 januari (foto archief AV).
 
Tekst: Mariëlle Wegman 

Geen reacties

Add a Comment