Kinderhulp zoekt sponsors voor kookinstallatie

De Aalsmeerse stichting Kinderhulp Afrika zet zich al meer dan 30 jaar in voor de weeskinderen in Oeganda. Meer dan 800 kinderen ontvangen naast scholing, en onderdak ook drie maaltijden per dag. Vanuit een grote keuken worden met behulp van stoompannen 2400 maaltijden per dag bereid. Door intensief gebruik zijn er dringend aanpassingen nodig aan de kookinstallatie. Om de financiën daarvoor bij elkaar te krijgen doet de stichting een beroep op Aalsmeer en haar inwoners.

Een Aalsmeerse vakman op dit gebied is bereid gevonden om als vrijwilliger de Oegandezen te assisteren bij het renovatieproject. Als eindresultaat verwacht de stichting een goed functionerende keukenunit te hebben die weer vele jaren storingsvrij mee kan en die voor de koks plezierig werken is.  

De besparing die de renovatie oplevert is zeer welkom vanwege de alsmaar stijgende voedselprijzen. De totale kosten van de aanpassingen bedragen 5.788 euro. Iedere euro die de Aalsmeerders geven, wordt door de OSA (Ontwikkelings Samenwerking Aalsmeer) verdubbeld met een maximum van 2500 euro. 

Bijdragen kunnen worden overgemaakt op IBAN NL43 INGB 000 000 5066 t.n.v. St. Kinderhulp Afrika o.v.v. stoompannen. Giften aan Kinderhulp Afrika zijn aftrekbaar van de belasting. Meer informatie is te vinden op kinderhulp-afrika.nl

(Foto Kinderhup Afrika)

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment