Kudelstaarts schoolplein nu echt af

Dat de kinderen van de Antoniusschool blij zijn met hun nieuwe schoolplein werd afgelopen donderdag wel duidelijk. Op feestelijke wijze werd de speelgrond in gebruik genomen. Daarbij waren diverse partijen aanwezig om hun gesponsorde bedrag over te dragen. In totaal zullen 1000 kinderen het plein gaan gebruiken: 750 van de Antonius en 250 van de OBS. Buiten schooltijd is het plein toegankelijk voor alle kinderen.

Zo'n negen jaar moest de school het doen met een kaal plein. Daar kwam dit jaar beetje bij beetje verandering in met de finishing touch enkele uren voor de officiële overdracht. Waar gedacht werd dat het laatste houten klimtoestel compleet was, bleek er toch nog een klimnet te ontbreken. Zowel de avond ervoor als deze ochtend moest er nog heen en weer naar Duitsland worden gereden om ontbrekende onderdelen op te halen. 

Bomen
De school vond voor de inrichting van het plein inspiratie in Zweden en haalde de expertise verder deels uit Duitsland en deels uit het dorp zelf. Bijvoorbeeld bij het hoveniersbedrijf van Arjan Smit, zelf vader van een kind op de school. Smit is onder meer verantwoordelijk voor de bomen op het plein die, zo vertelde hij, zorgvuldig zijn uitgezocht. "Ze moeten passen bij de school maar ook bij de omgeving. Dat betekent dat ze met zoveel kinderen in de buurt niet giftig mogen zijn en dat de takken niet te laag mogen hangen. Dan zouden ze te kwetsbaar zijn," aldus Smit tijdens de rondleiding voor aanvang van de feestelijkheden.

Grootste schenker
Presentator van het feestje was meester Eric Spaargaren die de sponsors een voor een op het podium uitnodigde om hun donatie te overhandigen. Van de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart kreeg de school 750 euro, van het Rabobank Coöperatiefonds 10.000. Grootste schenker was het Schipholfonds, dat de symbolische cheque op een ander moment zal overhandigen. De benodigde 150.000 euro die het plein heeft gekost, is ook bij elkaar gespaard met acties waaronder een sponsorloop en bijdragen van ouders.

Directeurswissel
Tot slot kwam directeur Peter Rodenburg aan het woord die eerder dit jaar zijn afscheid al had aangekondigd. Tot de herfstvakantie is hij nog de directeur, daarna neemt Eric Spaargaren het stokje van hem over. Rondom de directeurswissel zal er een week met feestelijkheden worden georganiseerd waarbij de mededeling dat ook het schoolreisje daar bij hoort, voor uitbundige taferelen op het plein zorgde. Toen de bovenbouw hoorde dat ze naar De Efteling gaan, was het feest helemaal compleet. De shirts gingen uit en het plein bleek vervolgens ook prima dienst te doen als dansvloer. Maar dat was al bekend. Want dansen en springen, dat kunnen ze daar wel op de Antoniusschool.

Foto's: (vanaf boven) de kinderen zijn uitzinnig als ze horen dat ze naar De Efteling gaan, de gevers en ontvangers van de cheques, de scheidende en aantredende directeur: Peter Rodenburg en Eric Spaargaren. Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

Geen reacties

Add a Comment