Lezerspost: 'Vakantie'

Een van onze trouwste lezers beleeft sinds afgelopen zondag een nauwelijks te beschrijven vakantiegevoel. Toch waagt hij in de rubriek 'Lezerspost' een poging, en het moet gezegd: hij verwoordt het heel mooi. Marcel Bartels, woonachtig op een idyllisch stukje Aalsmeerse polderklei, is zielsgelukkig nu er twee weken niet over zijn huis en tuin gevlogen wordt. Geen enkele herfstbui kan zijn humeur verpesten. Lees hier zijn beschouwing.

Foto Marcel Bartels

(advertentie)

2 Reacties

 • h de vries :

  Marcel kan je eindelijk genieten van de rust ga je met vakantie.
  Fijne vakantie.We weten allemaal dat het ondragelijk is die herrie.Nu merk je ook pas hoe erg het is.Wakker worden zonder vliegtuigen heerlijk.Wat mv. spring int veld beterft.Helemaal gelijk melden melden en nog eens melden.
  Heb onlangs contact gehad met een amtenaar van de gemeente of hij mij kon vertellen hoeveel meldingen er waren geweest van de schade,s veroorzaakt door vliegtuigen.(in onze directe omgeving 6 maal in korte tijd) Zijn antwoord we houden het in de gaten.verder niets meer gehoord.Ik vraag me af of de gemeente hier iets van weet.Misschien moeten wij als bewoners zelf ook maar een meldpunt maken.kunnen wij dat zelf bekend maken in aalsmeer Henk de vries

 • Angelique Spring in t veld :

  Beste Marcel

  Wij hebben geen vakantie maar hebben ook deze ervaring en komt het nu nog beter binnen waarom er zeker geen groei Schiphol bij moet komen .
  Maar laten we dan na deze 2 weken rust net als de boeren een vuist maken met de 12.976 huishoudens in Aalsmeer en Kudelstaart ook om de (Verenigingen) en Gemeente(Wethouder v Duijn) die zich inzetten om de groei tegen gaan te steunen.
  En laat al deze huishoudens gewoon heel simpel via de site BAS eens een paar meldingen per week doen het kost je amper een minuut per dag en mij is verteld dat er echt na gekeken wordt vanuit het Ministerie Infrastructuur.
  Want als vlees cola en de cappuccino al bijna niet meer mag dan is het toch te gek dat wij in Aalsmeer onder nog meer de fijn stof en decibels komen te zitten en ook op de plekken waar je vroeger niemand hoorde over de overlast.
  Maar je kan dit niet voor elkaar krijgen mocht dit überhaupt al lukken om het hard te maken met de 150 Aalsmeerders die naar het Gemeentehuis kwamen jl. met de ingelaste Raadsvergadering en staat de Gemeente ook niet sterk als een ieder maar blijft roepen het helpt toch niets meer ?
  En toch hoor je in de wandel gangen vele mensen die er gek van worden maar toch niets melden of doen wil zeker niets verplichte maar meld het bij BAS al geloof je er niet in je staat sowieso geregistreerd dat je last ervaart ?
  En nee wij zijn ook geen mensen die met een spandoek op de startbaan gaan staan ,en even voor de voorstanders van Schiphol wij en ik denk heel veel bewoners in Aalsmeer en Kudelstaart zijn beslist niet tegen Schiphol dat staat hier totaal los van .
  Maar wij moeten niet het nieuwe Groningen gaan worden waar je woning ook niets meer waard is als het hier onleefbaar wordt en eigenlijk op vele momenten nu al is en dan wordt er altijd heel hard geroepen Schiphol is goed voor de economie nu horen wij ook niet bij de economie ?
  Maar voorop staat het fijn wonen in je leefomgeving en je gezondheid .
  En als je dan leest j.l dat er eerst een onderzoek moet komen voor de flora en fauna wet of de verlichting langs de snelwegen wel weer aan mag voor de automobilisten hun veiligheid of de dieren er wel tegen kunnen dan denk ik toch dat er ergens iets niet goed gaat want waar is de wet voor mensen die ons beschermd of die dit dagelijkse geluid en fijn stof allemaal wel aan kunnen wat hier elke dag overkomt is daar wel eens onderzoek naar gedaan ?
  Laatst wel door de RIVM op scholen nu dat was niet braaf en zegt al genoeg zeker voor de kinderen die hier ook een toekomst moeten hebben .
  Dus laten wij op een nette en beschaafde manier van ons horen net als die stoere boeren naar Den Haag, dan moet het voor 12.000 huishouden een makkie zijn om zich te melden bij BAS en je hoeft de deur niet uit om en een vuist te maken dat genoeg ook echt genoeg is en groei onacceptabel .
  Maar om ons serieus te laten horen moet heel Aalsmeer en Kudelstaart daar wel achter gaan staan willen wij goed zichtbaar zijn en nog belangrijker gehoord worden .
  Er is ook nog een mogelijkheid om je vragen en klacht te sturen naar publiekdgmo@minienw.nl en komt het bij de Minister .

Add a Comment