Mario Groenveld pakt voor tweede maal gouden Tuinknop

De jaarlijkse strijd om de Historische Tuinknop is afgelopen woensdag gewonnen door Mario Groenveld. De oud-handballer bleek nog altijd over een groot reactievermogen te beschikken en was voor de tweede maal de beste inkoper. Hij kreeg de prijs overhandigd door winnares van vorig jaar, Judith Keessen.  
 
Het was op de tribunes van de afmijnzaal op de Historische Tuin net als ieder jaar weer een verhitte strijd om deze prestigieuze Historische Tuinknop. Voor de achttiende keer werd de wedstrijd gehouden. Inkopers van exporteurs en ook veel andere belangstellenden waren van de partij. Veilingmeester Luus Hooyman zorgde zoals altijd op professionele wijze voor een goed verloop van de wedstrijd die werd gespeeld over vier voorronden, een halve finale en een finale.
  
Na een spannende race was het dus Mario Groenveld, inkoper bij Florink Nederland, die met de eer ging strijken. Voor de tweede keer in de geschiedenis, ook in 2014 was hij de winnaar, mocht Groenveld de Gouden Tuinknop mee naar huis nemen.
 
Ludiek
Traditiegetrouw werd tussen de voorronden en finale door nog een tweetal zogenaamde ludieke veilronden gehouden. Dit onderdeel nam veilingmeester Coos Buis in zijn kenmerkende en humoristische stijl voor z’n rekening. Vele Aalsmeerse bedrijven hadden kavels beschikbaar gesteld. Met een bedrag van 7.500 euro werd een uitstekende opbrengst gerealiseerd waarmee de penningmeester van de Tuin zich een tevreden mens toonde. Het geld wordt ingezet voor het opknappen en onderhouden van de Tuin.
 
Het slagen van de avond was ook te danken aan het optreden van Sinterklaas, die de stemming er goed in bracht.
 
Foto's: trotse winnaar Mario Groenveld krijgt een boeket chrysanten overhandigd van vorige winnares Judith Keessen, de veilronde met sinterklaas en Coos Buis zorgde voor hilariteit en een grote opbrengst. (Foto's via Historische Tuin)
 
(advertentie)
 
 

Geen reacties

Add a Comment