Meesterbakker Hans krijgt zaal stil

'Food in de Veiling' was het thema wat gisteren in De Oude Veiling op verschillende manieren voor het voetlicht werd gebracht. Eerst was er het multiculturele eetevent waarbij jongeren uit diverse culturen lieten zien, ruiken en proeven hoe gevarieerd hun keuken was. Aan het einde van de middag gaf winnaar van Heel Holland Bakt, Hans Spitsbaard, een demonstratie van zijn kunnen.

De pakweg 50 fans van de jeugdige bakkampioen die de Bovenzaal van de veiling vulden, hingen aan zijn lippen. Terwijl Hans in opperste concentratie zijn krullen en veertjes van witte chocolade vormgaf, kon je een speld horen vallen. In twee uurtjes tijd maakte hij een dijk van een vanille aardbeientaart. "Met rood fruit heb je eigenlijk altijd succes," tipte hij de aanwezigen. Beter dat dan experimenteren met exotische notensoorten vond hij.

Slanke postuur
De demonstratie, georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met Ons Tweede Thuis en De Oude Veiling was duidelijk een succes. Een aantal gelukkigen vond in het bij de entree gekregen boekje, een coupon waarmee een stuk van de zojuist bereide taart geproefd kon worden. Voor de overige bezoekers had Hans overheerlijke champagnetruffels meegenomen. Tussen de bedrijven door konden mensen vragen afvuren op Hans. Hij deelde wat weetjes over Heel Holland Bakt en ook wat het geheim was achter zijn slanke postuur. "Als je de hele dag taarten bakt en daar teveel van proeft word je natuurlijk veel te dik. Ik beperk me bij het proeven daarom altijd tot een theelepeltje. En ik sport veel," aldus de bakker die ook verklapte met een nieuw boek bezig te zijn: de Bakbijbel.

Ook de negenjarige Esmee uit Uithoorn die met haar ouders was komen kijken, vond het een geslaagde middag. Ze was een van de gelukkigen die mocht proeven van de taart en ze vond hem heerlijk. Wat ze vandaag geleerd heeft? "Dat je fruit niet moet wassen als je het op je taart gebruikt. Dat gaat niet goed met de botercrème. Gewoon een beetje afvegen is genoeg."

Tekst en foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Sienergie

(advertentie)

Geen reacties

Add a Comment