Minister zoekt onderdak

Hoewel veel, zoniet alles, deze week draait om de feestweek, blijven de gemoederen zich ook nog 'gewoon' bezighouden met Schiphol. Of in elk geval met de overlast die deze buur met zich meebrengt. Minister Van Nieuwenhuizen die - alweer bijna een maand geleden - onze gemeente met een bezoekje vereerde, heeft aangegeven dat ze de nacht wel eens in Aalsmeer zou willen doorbrengen. Om de overlast zelf te ervaren.

Van Nieuwenhuizen deed woensdag haar uitspraak hierover voor de camera van NH Nieuws, direct na een kamerdebat over de luchtvaart. "Ik heb nog niet een directe uitnodiging gehad, maar laten we de keus gaan maken. Maar dan moet het ook wel ergens zijn in een huis waar de mensen ook echt zeggen van "Nou, hier ervaar je het in het echt". Dus laten we daar maar eens naar gaan kijken of dat lukt."

Logeerpartij
Robbert-Jan van Duijn, die de minister via sociale media al eerder uitnodigde, liet op Twitter weten dat zijn uitnodiging voor een logeerpartij nog steeds staat. Mogelijk zijn er meer, door overlast geteisterde, dorpsgenoten die een bedje willen opmaken voor Van Nieuwenhuizen.
 
Tekst: Mariëlle Wegman
Foto's: de minister op bezoek in Aalsmeer (foto's archief AalsmeerVandaag)
 
(advertentie)
 

 

5 Reacties

 • T vd wal :

  Ze hier welkom om de geluidsoverlast te ervaren.
  Misschien ook op een bewolkte dag, dan blijft het geluid zo lekker lang hangen.

  Echt gezond wonen is het hier niet, 500k vluchten per jaar is ook wel erg veel toch?!

  Kijken uit naar oktober dan gaat de Aalsmeerbaan volgens mij weer ff dicht voor onderhoud.

 • JP Kockelkorn :

  Ze is hier (maar zonder mediacircus) van harte welkom, gaan we eerst gezellig in de tuin babbelen, daarna lekker binnen, en dan lekker 8 uur achter elkaar ongestoord slapen.... Oh wacht, de overheid vindt 7 uur achter elkaar ongestoorde nachtrust meer dan genoeg ... Alsnog, van harte welkom!

 • henk de vries :

  Ze mag ons bij komen slapen .Liefs een paar dagen. weet ze hoe het vanmorgen was om 6.00 uur. ik slaap met mijn vrouw wel in de schuur . het hele huis voor zichzelf .ze krijgt te eten en de drinken .gratis . lachen toch. henk de vries

Add a Comment