Molen De Leeuw wacht ingrijpende verbouwing

Ruim 22 jaar na de heropening wordt korenmolen De Leeuw van binnen ingrijpend verbouwd. Vanaf 17 september krijgt het interieur van de winkel een opfrisbeurt en wordt de ruimte aangepast aan de eisen van deze tijd. De totale verbouwing gaat ongeveer vier weken duren. Tijdens de verbouwing worden de producten verkocht op Zijdstraat 37. 

Sinds de officiële heropening van de molen in april 1996 zijn er al de nodige kleinere aanpassingen aan de molen gedaan zoals winkelkasten, een permanente foto-expositie op de eerste verdieping en een voorraadhok op de  tweede verdieping. Sinds enige tijd wordt ook gewerkt met barcodes en kan er in dit nationale monument gepind worden.

Elektromotor
Ook aan het molentechnische deel is in de loop der jaren het nodige veranderd. Zo is er een buil (voor het zeven van volkorenmeel naar zemelen, griezen en bloem) en een mengketel toegevoegd. Recentelijk kreeg één van de twee koppels molenstenen een elektromotor waardoor in geval van windstilte toch gemalen kan worden. Op deze wijze wordt de leveringsbetrouwbaarheid dermate verhoogd dat ook grotere en professionele klanten kunnen worden bediend.

Het tijdelijke verkooppunt op Zijdstraat 37 is mogelijk gemaakt dankzij Nico Dames die eigenaar is van het betreffende pand. Deze noodwinkel zal op zaterdag 15 september om 13:00 voor het eerst haar deuren openen en daarna op de gebruikelijke tijden (zaterdagen en dinsdagen van 13:00 tot 16:00) open zijn. Tijdens de verbouwing is de winkel telefonisch niet bereikbaar.

Foto archief AV

(advertentie)

 

 

Geen reacties

Add a Comment